Miškas lietuviams – ypatinga vieta. Nuo senovės lietuviai lenkė galvas prieš šimtmečių girių stipruolius. Vis dažniau girdima Lietuvos žmonių garsūs pasipriešinimai kertamiems medžiams ar gamtos teršimui.

Geriamo vandens „Žalia giria“ gamintojai kartu su atgimstančia gamta skelbia akciją „Susitarę su gamta“. Nuo šiol renkantis „Žalia Giria“ vandenį bus išsaugomi Lietuvos miškai. Iniciatyvos partneris „Sengirės fondas“. Tai iš mokslininkų ir visuomenininkų susivienijusi komanda, siekianti išsaugoti Lietuvos miškus ir paversti juos sengirėmis, kurios bus išsaugotos ilgoms ateitiems kartoms.

Pradėdama šią iniciatyvą „Žalia giria“ gamybą vystanti bendrovė „Gelsva“ atnaujino šio produkto logotipą ir etiketes. Naujasis „Žalia giria“ vandens prekinis ženklas atspindi ne tik įmonės vertybes, siekiant socialiai atsakingo verslo, bet ir žmogaus ryšį su medžiu, gamta. Etiketėje esanti ikona yra tarsi žmogaus ir gamtos susitarimo saugoti vienas kitą pažadas ir parašas.

„Norime, kad gaminami produktai ir pati gamyba taptų labiau draugiški aplinkai. Žmonės daug vartoja, ima iš gamtos, bet gamtai reikia ir grąžinti. Mes, gamintojai, imamės visų įmanomų pertvarkų gamyboje – jau dabar naudojame perdirbtą plastiką etiketėse, o artimiausiuose planuose dar eilė inciatyvų kurios visą verslo grandinę darys labiau draugišką aplinkai“, - sako bendrovės „Gelsva“ įmonės vadovė Aurelija Gumbrevičienė. - „Paskaičiavome, kad skiriamos lėšos nuo 1 butelio „Žalia giria“ padės išsaugoti 100 cm² senųjų Lietuvos miškų, taip vadinamų sengirių. UAB Gelsva siekia, kad per metus „Sengirės fondui“ būtų perduoti saugoti apie 10 ha miško“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)