Visą Lenkiją apstulbino žinia apie Pšemyslio mieste gyvūnų globos namuose „Ada” atidarytą našlaičių stirnaičių „darželį”. Kaip rašo „Fakt”, jeigu ne žmonių geraširdiškumas, šių mažų žvėrelių gamtoje lauktų mirtis. Jau daugelį metų našlaičius žvėrelius globoja Pakarpatėje gyvenanti veterinarijos gydytojų Fedoczynskių šeima. Jų dėka net šešios našlaitėmis likusios stirnaitės pateko į gyvūnų globos namus „Ada” Pšemysle.

Viena iš jų prarado savo motiną, kai ji žuvo po automobilio ratais, kitos motiną nušovė brakonieriai, dar vieną laukuose sužeidė šienapjovė. Kitą mažytę stirnaitę bevaikščiodami miške surado poilsiautojai. Jie manė, kad žvėrelio mama tik akimirkai paliko savo vaikelį be priežiūros, tačiau šis drąsiai nuėjo prie žmonių ir pas juos pasiliko – pasakoja Radoslawas Fedoczynskis.

Stirnaitės savo „darželyje” turi puikias gyvenimo sąlygas, o našlaitėmis gydytojai rūpinasi be atlygio. Kiekvienas mažylis kasdien privalo išgerti ožkos pieno tris kartus per dieną, o vienas litras jo kainuoja 10 zlotų. Tačiau kaip tyčia, Pšemysle ožkų pieno nebeliko, tačiau kai apie stirnaičių „darželį” ir jo rūpesčius pranešė žiniasklaida, iš visos Lenkijos į „Ados” gyvūnų globos namus pradėjo plaukti ne tik pinigai, bet atsirado ir ožkų pieno, rašo „Fakt”.