Lietuvoje išpopuliarėję Jorkšyro terjerai, kaip ir kiti augintiniai, tampa kone šeimos nariais, o kai tą šeimos narį nuneša paukštis ar didesnis šuo, šeimininkas išgyvena didžiulę neviltį.

Gyvūnų globos specialistai pataria saugoti mažyčius dekoratyvinius šunelius ir pramogaujant gamtoje nenuleisti nuo jų akių.

Jurgita Gustaitienė, Lietuvos felinologų draugijos prezidentė, konsultuojanti Gyvūnų globos draugiją, prisimena ne vieną istoriją, kaip mažyliai šuniukai Lietuvoje tapo grobiu paukščiams ar kitiems šunims.

„Pamenu, skambina moteris ir pasakoja, kad jos šuniuką nusinešė didelis paukštis, o žmogus tiesiog nuvažiavo poilsiauti prie ežero. Ji pridūrė, kad paukštis buvo didžiulis didžiulis. Jorkšyro terjeras tiesiog bėgiojo pakrantėje, kai jį sugriebė“, - pasakojo J. Gustaitienė.

Dar viena panaši istorija nutiko Kaune, kai Jorkšyro terjerą sučiupo Kaukazo aviganis. „Mažą jorkšyriuką aviganis pasičiupo ir nusinešė nasruose, vakare šeimininkai tik skutelius rado“, - tragiškai pasibaigusią istoriją prisiminė J. Gustaitienė.