Profesorius Halas Herzogas sakė, kad yra tiek mokslinių, tiek kultūrinių priežasčių, kodėl entuziastingiausi naminių gyvūnėlių savininkai beveik visada yra moterys, o didžiausi smurtautojai prieš gyvūnus yra vyrai.

JAV profesorius, santykių tarp gyvūnų ir žmonių specialistas, teigė, kad vaikų auginimo instinktas buvo lemiamas supratimui, kodėl moterys palaiko tokius artimus ryšius su savo naminiais gyvūnėliais.

Moterys, kitaip nei vyrai, yra jautresnės gyvūnams, kurie yra mieli, pavyzdžiui, kačiukams ir šuniukams, nes jų mielumas primena vaiko mielumą, teigė profesorius. Moterys geriau rūpinasi savo naminiais gyvūnėliais, pavyzdžiui, jos greičiausiai nugabens gyvūnėlius veterinarui, kai šiems to reikės.

Kitais atvejais mūsų kūno cheminės savybės bus svarbesnės, - teigė profesorius. Tyrimai rodo, kad vyrai su aukštu testosterono lygiu yra linkę blogai elgtis su savo šunimis, o hormono oksitocino poveikis yra priešingas.

Tai yra cheminiai preparatai, kurie pakeičia motiniškus instinktus, ir kai kurie ekspertai tiki, kad naminiai gyvūnėliai yra pagrindiniai šių hormonų gamintojai.

„Tai prigimties ir auklėjimo kombinacija“, - teigė Vakarų Karolinos universiteto profesorius Herzogas.

„Naujausi tyrimai rodo, kad moterys yra biologiškai jautresnės mieliems gyvūnams. Moterų smegenys, kitaip nei vyrų smegenys, reaguoja į šiuos padarėlius su didelėmis akimis ir apvaliais, minkštais snukučiais. Be to, šis potraukis yra sustiprinamas hormonais, - teigė jis.

„Moterys, naudojančios kontraceptines priemones, reaguoja į gyvūnus kitaip nei moterys, kurios šių priemonių nenaudoja. Jautriausios yra reprodukcinio amžiaus moterys.“

Lyčių skirtumas parodo ir kitus dalykus, teigia Profesorius Herzogas, tyrinėjantis mūsų santykius su gyvūnais savo knygoje „Kai kuriuos mes mylime, kai kurių mes nekenčiame, kai kuriuos mes valgome“ (Some We Love, Some We Hate, Some We Eat).

Daugiausia gyvūnų turi moterys, o šiurkščiai dažniausiai su jais elgiasi vyrai.