Renginio, kurį organizuoja VšĮ „RV Agentūra“ kartu su VšĮ „Žaliasis taškas“, esmė – aplinkosauginis švietimas, kuris pateikiamas ne įprastai ir nuobodžiai, o pasitelkiant kūrybą. Renginio metu pedagogams, jų auklėtiniams, bendruomenės nariams ir visiems aplinkai neabejingiems bei jos išsaugojimu besirūpinantiems gyventojams bus pasiūlyta dalyvauti seminare, kuris susidės iš dviejų dalių – paskaitų ir eko dirbtuvių. Paskaitas skaitys ekologijos ir aplinkosaugos srities specialistai, žmonės, kurie šia veikla užsiima ne vienerius metus. Vyks diskusija, kurios metu bus atsakinėjama į iškylančius klausimus, susijusius su atliekų tvarkymu, informuojama, kodėl apskritai tai reikia daryti. Kol pranešėjai dalinsis informacija, susirinkusieji dirbtuvėse išmoks atliekas panaudoti antrą kartą ir pasigamins kasdienėje veikloje vėl panaudojamus, su biblioteka, knygomis ir kultūra susijusius daiktus: skirtukus, knygų aplankus ar muzikos instrumentą – lietaus vamzdį.

„Šis renginys stipriai skiriasi nuo kitų tokio pobūdžio renginių. Dirbtuvės įdomios ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Tai yra lengvas ir žaismingas būdas įtraukti juos į aplinkosauginę veiklą. Vaikai užsiima kūryba, lavina savo motorinius įgūdžius, o tuo pat metu klauso ir priima pranešėjų skleidžiamą informaciją, tačiau ji jų nevargina. Tai patvirtina po paskaitos vykstanti viktorina, kurioje suaugusieji ir vaikai puikiai atsako į klausimus, o už juos gauna ir simbolinius prizus. Manau, kad biblioteka yra vieta, kurioje į žodį „kultūra“ galime pažvelgti plačiau. Juk tai ne tik menas ir žinios, tai - mūsų elgsena, kurią ugdyti negali būti nei per anksti, nei per vėlu. Šiuo renginiu siekiame plėsti žmonių požiūrį į aplinką, vartojimą, knygų saugojimą“, – kalbėjo VšĮ „RV Agentūra“ direktorė ir viena iš renginio organizatorių Vaida Griškevičienė.

Artimiausi renginiai vyks gegužės 13 dieną Molėtų rajono, gegužės 20 dieną Trakų rajono ir gegužės 27 dieną Varėnos rajono savivaldybių viešosiose bibliotekose.

Renginių skaičius ribotas, tačiau laisvų vietų dar yra, todėl jei manote, jog šis renginys sulauktų susidomėjimo ir jūsų miesto bibliotekoje, maloniai kviečiame ją registruoti adresu info@rvagentura.lt.

Daugiau informacijos apie artėjančius „Kita forma bibliotekose“ renginius rasite www.rvagentura.lt arba „Facebook“ paskyroje Žalios mintys.