Neringos savivaldybėje vykusio susitikimo metu, meras Darius Jasaitis bei VšĮ „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios pagrindu bus įgyvendinama akcija „Išsaugokime Neringą“.
Unikalus Lietuvos kampelis bus saugomas didinant aplinkosauginį visuomenės sąmoningumą ir pilietinį vieningumą.

Projekto organizatoriai pasisako už tai, kad būtų ištaisytos baisaus gaisro pasekmės ir kviečia socialiai atsakingas įmones bei visus sąmoningus žmones aukoti lėšas miško ir teritorijos sutvarkymui.

Aukoti bus galima www.issaugokimeneringa.lt tinklapyje, trumpają žinute ar elektroniniu banko pavedimu, pasirenkant tvarkomos teritorijos plotą ir apmokant jos tvarkymo išlaidas. Tinklalapio lankytojai nuolatos matys paaukotų pinigų kiekį, sutvarkytą ir dar likusį nesutvarkytą plotą.
Roberta Ažukaitė ir Darius Jasaitis pasirašo susitarimą

Primename, jog balandžio 25 dienospopietę, Smiltynėje kilo gaisras.Ekstremali situacija gana greitai buvo suvaldyta, per gaisrą žmonės nenukentėjo, tačiau patirta didelių nuostolių – išdegė apie 130 hektarų medynų, kuriems sutvarkyti ir atsodinti prireiks 2-3 metų.

Tai ne pirmas kartas, kai šioje vietoje kyla gaisras. DidžiulisgaisrasSmiltynėje kilo 2006 m. gegužę. Tuomet ugnis buvo užgesinta tik po  5 dienų.Tąkart išdegė 236 hektarai Smiltynės miško. Užsitęsusi pavasarinė sausra, ketvirta gaisringumo klasė, nepastovus vėjas ir lėmė nepaprastai greitą liepsnos plitimą.