Mokslininkai tvirtina, kad daugelis natūralių medicinos būdų, kuriuos žmonės naudojo, tačiau palaipsniui pasidavė šiuolaikinių technologijų ir miesto gyvenimui, iš tikrųjų yra naudingi. Jie ne tik naudingi mūsų evoliucijai, bet ir gali padėti žmonių kūnams funkcionuoti taip, kaip jie ir turėtų.

Purvo valgymas

Dauguma  mūsų praleidžia begales laiko, jog iš savo gyvenimo pašalintų purvą. Tačiau pietūs iš purvo ir molio ne tik ramina skrandį, bet ir gali panaikinti iš žarnyno blogas bakterijas, virusus, grybelius ir toksinus. Gyvūnai kaip ir žmonės gyvendami gentinėse bendruomenėse (ypač nėščios moterys ir maži vaikai) tą propagavo nuo senų senovės. Purvo valgymas yra kultūriškai sankcionuotas ir daugelyje pasaulio šalių jis yra skatinamas.

Buvimas miške

Japonų terminas „shinrinyoku“ pažodžiui gali reikšti „maudymąsi miške“, bet tai nereiškia maudymosi kubile, pastatytame tarp medžių. Greičiau tai yra laiko leidimas miške, siekiant terapinio efekto. Dauguma mūsų jaučia įtampą patekę vidury miško ir pajutę gamtos grožį. Tačiau mokslininkai tvirtina, kad tai turi gydomąjį poveikį kūnui. Kai jūs praleidžiate kelias valandas miškingoje vietovėje ar stovyklaudamas prie ežero, jūs įkvepiate fitoncidų. Tai aktyvi medžiaga, kurią išleidžia augalai, taip apsaugodami save nuo įvairių vabzdžių ar puvimo. Ši medžiaga gali sumažinti kraujospūdį ir pagerinti imuninę sistemą.

Bėgiojimas ar vaikščiojimas basomis

Didžioji dalis istorijos faktų gali patvirtinti, jog dauguma užkariavimų ir daugelį kitų didžių darbų žmonės padarė neavėdami batų. Kai kurie mokslininkai teigia, jog tai kojas padaro sveikesnes. Vis daugiau ėjikų ir bėgikų savo jaukius atletiškus batus iškeičia į vaikščiojimą ar bėgiojimą pėsčiomis. Tai ne tik gerina kojų būklę, bet ir mažina spaudimą, kuris tenka apatinėms galūnėms bei visam kūnui.

Grožėjimasis augalija naktį

Geros žinios naktinėtojams. Sodinimas naktį prasiskleidžiančios augalijos yra naudingas ne tik jūsų sveikatai, bet ir sielai. Jau žinoma, kad sodininkystė mažina įtampą ir gerina savijautą. Taigi sodinimas naktį žydinčių gėlių ir lapijos gali padėti praplėsti gamtos gydomąsias savybes. Taip pat besigrožėdami augalija naktį, jūs gausite naudos ir sugerdami mėnulio spindulius. Mėnulio terapija, pasak kai kurių sveikatos žinovų, gali panaikinti daugelį negalavimų – nuo depresijos iki vėžio.

Maudymasis jūroje

Terminą „talasoterapija“ sugalvojo Hipokratas. Jis buvo ryžtingas šalininkas to, jog maudymasis ir plaukiojimas jūroje yra itin naudingas sveikatai. Ši idėja palaikoma ir šiandien. Tyrimai rodo, kad mėgavimasis šiltu jūros vandeniu gali pagerinti jūsų imuninę sistemą ir cirkuliaciją. Taip pat suaktyvinti kūno gydomąsias savybes, sudrėkinti sausą odą ir pagerinti jūsų savijautą bei atpalaiduoti kūną.

Dirbti stovint

Tokia mintis turbūt jums niekada nešovė į galvą, bet rašomojo stalo kėdė, ant kurios jūs prisėdate kiekvieną dieną yra nesenas išradimas. Gali būti, jog šiuolaikinės visuomenės protėviai šį išradimą palaikytų absurdišku. Iš tikrųjų per ilgas sėdėjimas darbe yra daugumos sveikatos sutrikimų priežastis. Pirmiausia tai širdies ligų, nutukimo ir antro tipo cukrinio diabeto. Susikurkite sau tokį rašomąjį stalą, kuris leistų jums dirbti stovint. Kai kurie ekspertai teigia, jog stovimoji padėtis ne tik neutralizuoja įvairias namisėdų ligas, bet ir palengvina nugaros skausmus.

Plaukiojimas lediniame vandenyje

Karščio ir saulės mėgėjai turbūt į šį sveikatos gerinimo būdą tikrai neatkreips dėmesio. Tačiau dauguma žmonių žavisi plaukiojimu kaulus geliančiame vandenyje bei šio veiksmo gydomosiomis savybėmis. Ledinio vandens mėgėjai tvirtina, jog panėrimas į šaltą vandenį gerina imuninę sistemą bei cirkuliaciją, apsaugo nuo peršalimų bei gripo ir iš kūno šalina toksinus. Prieš pasiryždami nerti į ledinį vandenį, pirmiausia gaukite savo gydytojo leidimą, ypač jei sergate širdies ligomis ar turite kitų rimtų sveikatos sutrikimų.