„Man labiau patinka vienetiniai darbai, rankų darbas, kūryba“, - kalbėjo Marius, neneigdamas, jog greičiausiai griebsis savo kurtų baldų gamybos. Jis jau yra susimeistravęs kavos staliuką bei lentyną, tačiau tokią medžiagą, kaip prekių paletes panaudojo pirmą kartą.

Lova sulaukė įvertinimo dėl kruopštumo – vyrui teko nušiurusias palečių lentas išardyti, nušveisti, tuomet vėl sukalti ir nutepti aplinkai nekenksmingu aliejumi.

„Rinkausi natūralų, ekologišką aliejų“, - pasakojo vyras. Jis taip pat įsigijo keletą dažytos faneros plokščių, iš kurių pagamino lovos atkaltę ir dėžes patalynei ar daiktams susidėti. Baldo gamybai jis sugaišo dvi savaites.

M. Valaitis teigė norėjęs, jog šios dalys šiek tiek kontrastuotų su natūralia mediena.

Buvusi M. Valaičio darbovietė prekėms susidėti naudojamas medines paletes jam atidavė už dyką – niekas nepagalvojo, jog jos dar gali būti naudingos. Taigi lovos gamybai tereikėjo medvaržčių, kelių lakštų faneros ir aliejaus.

„Galima buvo padaryti ir geriau, gal būčiau kažkur tvirčiau prisukęs, kad negirgždėtų, čia toks pirmas blynas. Bet giminaitė, kuri naudojasi lova, labai patenkinta. Ji tokio baldo ir norėjo“, - teigė M. Valaitis.

Jis negalėjo pasakyti, kiek kainuotų lova iš perdirbtų gamybinių atliekų (medienos palečių), jei kas nors sugalvotų ją užsisakyti.

Mariaus kūrybos puslapį rasite ČIA.