Sodas, norintis susigrąžinti prarastą statusą, per 5 metus privalo pašalinti trūkumus, kuriuos patikrinimo metu įvardijo EAZA Techninės pagalbos komiteto nariai.
Citata
Zoologijos sodų ekspertas pastebėjo, kad Lietuvos zoologijos sodas turi nepanaudotų galimybių ir gerai supranta šiandienines sodo problemas, tačiau kaip jis teigė, jo vizito tikslas „užkurti“ darbuotojų vidinę motyvaciją.

Prie pagrindinių zoologijos sodo trūkumų EAZA Techninės pagalbos komiteto nariai priskyrė blogas gyvūnų laikymo sąlygas, per mažus voljerus, pasenusią įrangą ir kt. Norint padėti sklandžiai pašalinti minėtus trūkumus per 5 metų laikotarpį, EAZA Techninės pagalbos komitetas prieš kelias dienas Lietuvos zoologijos sodui paskyrė nuolatinį mentorių.

Zoologijos sodą koordinuosiantis mentorius Jean-Jacquesas Lesueuras dirba Atėnuose įsikūrusiame Atikos zoologijos parke. Viena iš pagrindinių paskirto mentoriaus funkcijų yra padėti Lietuvos zoologijos sodui įgyvendinti standartus, kurių siekia Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija.
EAZA mentoriaus vizitas Lietuvos zoologijos sode

Dar šių metų liepos viduryje į Lietuvos zoologijos sodą buvo atvykęs EAZA laikinai paskirtas mentorius Marjo Hoedemakeris iš Nyderlandų. Tuomet Marjo, paprašęs leisti jam pasivaikščioti po zoologijos sodą vienam, grįžo kiek nustebintas dėl trūkumų, kuriuos įvertinusi Lietuvos zoologijos sodą, EAZA pateikė vertinimo ataskaitoje.

Zoologijos sodų ekspertas pastebėjo, kad Lietuvos zoologijos sodas turi nepanaudotų galimybių ir gerai supranta šiandienines sodo problemas, tačiau kaip jis teigė, jo vizito tikslas „užkurti“ darbuotojų vidinę motyvaciją. Laikinasis mentorius pravedė mokymus Lietuvos zoologijos sodo darbuotojams, pasidalino patirtimi, pristatė, kaip būtų galima patobulinti tam tikras zoologijos sodo veiklas.

Šiuo momentu Lietuvos zoologijos sodas palaiko ryšius su nuolatiniu mentoriumi Jean-Jacquesu Lesueuru ir tariasi dėl mentoriaus apsilankymo Kaune.