Zoologijos sodo atstovų teigimu, šiemet renginys išskirtinai orientuotas į sodo lankytojus – mažuosius ir didžiuosius gyvūnų mylėtojus. Visa šventės programa sumodeliuota taip, kad pramogų netrūktų nė vienam. Žadama tiek muzikinė, tiek ir vizualinė programa.

Į gimtadienį susirinkusiems svečiams paruošta ir staigmena – į orą paleisti 75 helio balionai, simbolizuojantys ilgą Zoologijos sodo gyvavimo istoriją. Kartu su helio balionais į orą bus paleisti ir 75 pakvietimai, kuriuos radę asmenys ir pateikę zoologijos sodo kasose, sode apsilankys nemokamai. Lietuvos zoologijos sodo 75–ojo gimtadienio proga, pateikus asmens dokumentą, 75 metų amžiaus sulaukę senjorai į renginį taip pat įleidžiami nemokamai.

Kitas šventės akcentas, kaip pažymi renginio organizatoriai, muilo burbulų pūtimas. Renginio dalyviai, žiūrovai bei šiaip pro šalį ėjusieji ir užklydę vidun bus pakviesti sudalyvauti masinio muilo burbulų pūtimo šou. Renginio svečiams taip bus rengiamos kūrybinės aitvarų dirbtuvės, bus mokoma ne tik kaip pasidaryti aitvarą pačiam, bet ir kaip jį laidyti.
Citata
Į gimtadienį susirinkusiems svečiams paruošta ir staigmena – į orą paleisti 75 helio balionai, simbolizuojantys ilgą Zoologijos sodo gyvavimo istoriją.

Gimtadienis neapsieis ir be torto. Juo bus vaišinami visi smaližiai. Visi norintys galės susitikti su beždžioniuku Munčiu, susipažinti su ropliais iš arti. 

Specialiai 75-ojo gimtadienio proga veiks zoologijos sodo nuotraukose įamžintų gyvūnų paroda, kurią galės pamatyti visi norintys. Įspūdingiausi šventės akcentai bus užfiksuoti iš paukščio skrydžio.