Eko­lo­gi­jos idė­jų sklei­di­mo Lie­tu­vo­je pra­di­nin­kas Al­mon­tas Gut­kaus­kas abe­jo­ja, ar teisingai ant įvairių gaminių, kosmetikos, statybinių medžiagų klijuojama etiketė „ekologiškas“. „Jei ko­kia vie­na su­dė­ti­nė ža­lia­vos da­lis yra eko­lo­giš­ka, dar ne­reiš­kia,kad ir vi­sas ga­mi­nys – eko­lo­giš­kas, nors tai sten­gia­ma­si vi­so­kiais bū­dais pa­brėž­ti“, - sa­kė jis.

A.Gut­kaus­ko tvir­ti­ni­mu, iš be­veik 3 tūks­tan­čių Lie­tu­vo­je esan­čių eko­lo­gi­nių ūkių ga­lu­ti­nius pro­duk­tus ma­žais kie­kiais ga­mi­na tik ke­lios de­šim­tys. Ki­ti ūki­nin­kai ga­mi­na ir par­duo­da va­di­na­muo­sius kai­miš­kus ga­mi­nius, ku­rie su eko­lo­gi­ja ne­tu­ri nie­ko bend­ra.

Eko­lo­gi­nio ūki­nin­ka­vi­mo idė­jos pra­dė­jo plis­ti Lie­tu­vai at­ga­vus ne­prik­lau­so­my­bę.

A.Gut­kaus­kas įsi­ti­ki­nęs - eko­lo­gi­nė ga­my­ba tu­ri bū­ti grįs­ta eko­lo­gi­nės ga­my­bos reg­la­men­tu, tam ti­kro­mis tai­syk­lė­mis, ser­ti­fi­ka­vi­mu. Tai bū­ti­na, kad nie­kas ki­tas ne­ga­lė­tų sa­vin­tis eko­lo­giš­kų ga­mi­nių var­do, tik tie, kas iš ti­krų­jų ga­mi­na ser­ti­fi­kuo­tus eko­lo­giš­kus pro­duk­tus.