Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vyriausiasis specialistas Justinas Kilpys GRYNAS.lt teigė, kad pagal ryškėjančias tendencijas, sniego Lietuvoje šventėms sulaukti neturėtumėm.

„Tendencija yra tokia, kad ketvirtadienį buvo paskutinė šalta diena, kai buvo minusinė temperatūra. O visą kitą savaitę laukia pliusinė temperatūra“, - teigė J. Kilpys.

Kokios temperatūros sulauksime?

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos budinti sinoptikė galėjo tiksliau įvardyti, kokių temperatūrų ir kiek kritulių galima tikėtis per Kalėdų dienas.

„Viskas dar gali pasikeisti, bet dabar virš Europos nusistovės pietvakarių pernaša ir į Lietuvą plūs šiltas oras. Per Kūčias, gruodžio 24 dieną, bus šilta naktis ir turėtų būti vėjas. Vietomis bus kritulių, bet daugiausiai lietaus, kai kur gali būti šlapdriba, gal tik šiaurės Lietuvoje viena ar antra snaigutė gali iškristi. Greičiausiai bus lietus su šlapdriba ir vėjuoti orai“, - teigė sinoptikė.

Pasak jos, temperatūra gruodžio 24 dieną bus labai aukšta – 2-5 laipsniai, o prie jūros gali būti iki 6 laipsnių. Kūčių naktis bus šiek tiek ramesnė ir truputį šaltesnė, bendras fonas 1-4 laipsniai, prie jūros iki 6, o kai kur, kur bus mažiau debesų, šiek tiek žemiau nulio gali nukristi temperatūra ir kritulių labai nedaug: gali būti lietutis arba dulksna.

Sinoptikų teigimu, gruodžio 25 diena turėtų būti labai šilta, be žymesnių kritulių. Temperatūra - 2-7 šilumos. Gruodžio 26 dieną bus dar šilčiau - naktį 0-5 laipsniai, prie jūros dar daugiau. Vėjas bus vidutinio stiprumo, dieną - 3-8 laipsniai ir be žymesnių kritulių.