Aplinkosaugos švietimo programos „Labas EKO” organizatoriai surengė 45 nemokamus edukacinius spektaklius visoje Lietuvoje. Žaismingą renginį aplinkosaugos tema išvydo jau daugiau kaip 15 tūkst. vaikų. Dar 20 spektaklių bus surengta iki Šv. Kalėdų, daugiausiai jų – Vakarų Lietuvoje.

„Nacionalinė visuomenės informavimo ir švietimo apie aplinką programa “Labas EKO” skirta šeimoms su vaikais iki 16 metų. Tai žaismingos formos 65 edukaciniai spektakliai visose Lietuvos savivaldybėse, kurių metu mieli personažai Žiauriai žalias žiurkėnas ir Juodoji žiurkė diskutuoja su mažaisiais aplinkosaugos temomis“, - pasakoja programą inicijavusios viešosios įstaigos - „Incity“ direktorė Indrė Spečiūnaitė.

Pasak programos partnerių – Lietuvos edukologijos universiteto Socialinės komunikacijos instituto profesorės Giedrės Kvieskienės, teatralizuotas ir šmaikštus renginys džiugina vaikus bei mokytojus mokyklose, kurių jau aplankyta 37 visoje Lietuvoje.

„Spektaklis suteikia geras emocijas dalyviams, bet ir skatina domėtis aplinkosauga, kurti draugišką gyvenimo aplinką“, - sakė profesorė.

Švietimo apie aplinką programos „Labas EKO“ personažas suburia mokinius teatralizuotoms diskusijoms apie aplinkosaugos problemas. Spektaklis apima platų spektrą temų: pradedant aplinkos oro kokybe, šiltnamio efektu, oro pernašomis, tęsiant vandens išteklių naudojimu ir vandens kokybės gerinimu, priešgaisrine miškų apsauga, biologine įvairove, aplinkai palankiu gyvenimo būdu, saugomų teritorijų svarba, vandens ekosistemų įvairove, biologiniu produktyvumu ir baigiant miškingumo didinimo programa bei jos rezultatais.