Lietuvos zoologijos sodas kol kas vienintelė įstaiga, kuri organizuoja panašaus tipo renginius ir leidžia lankytojams pažinti gyvūnus tamsiuoju paros metu. Šiais metais organizatoriai žada, kad lankytojai galės rinktis net iš keturių skirtingų programų. Skirtingos programos pritaikytos įvairioms žmonių grupėms. Pasirinkti pramogą naktiniame sode siūloma pagal savo ekstremalumo pojūtį, pranešime spaudai informuoja Kauno zoologijos sodas.

Lietuvos zoologijos sodo renginys „ZOO Naktis“ planuojamas rugpjūčio 22 dieną, Kaune. Šios dienos vėlų vakarą visi norintys galės patys išbandyti savo jėgas ir patirti begalę ekstremalių įspūdžių. Organizatoriai tikina, kad naktį laukiniai gyvūnai – tigrai, liūtai, vilkai – būna kur kas aktyvesni nei dieną. Būtent sutemus dauguma gyvūnų rūšių geriausiai atskleidžia savo elgesį. Pasak organizatorių, naktį zoologijos sode vienam vaikščioti išties šiurpu, todėl į renginį siūloma pasiimti draugą, kad būtų drąsiau.

Renginio metu žadama, jog netrūks išbandymų, įdomybių ir ekstremalių pojūčių – gali tekti ne tik įveikti daug skirtingų užduočių, tačiau ir nepabijoti į rankas paimti smauglį ar vorą. Jau Rugpjūčio 22 dieną „ZOO Naktis“ renginio dalyviai galės patys išbandyti savo jėgas ir patirti begalę nuo kasdienės rutinos leisiančių pabėgti įspūdžių. Renginys „ZOO naktis“ žada suteikti nepamirštamus pojūčius tiek dideliems, tiek mažiems lankytojams.

Lietuvos zoologijos sodas tikisi, kad renginys ir toliau bus toks populiarus ir žada kitas „Naktis“ organizuoti dar ne kartą. Užsienio zoologijos soduose tokio tipo naktiniai renginiai taip pat vyksta nuolat.