Blinstrubiškio miško biosferos poligonas yra viena iš trijų Lietuvos saugomų teritorijų, skirtų didžiausio Lietuvos plėšriojo paukščio - jūrinio erelio - apsaugai.

Žygio metu yra didelė tikimybė pastebėti virš miško sklandančius ar tvenkiniuose medžiojančius šiuos galingus paukščius.

Jūkainių miškas įdomus ir vertingas dėl čia augančių brandžių plačialapių medynų, išraiškingo reljefo. Per miške esančią pelkę miškininkai yra nutiesę pažintinį taką.

Žygeivių laukia smagūs iššūkiai – virš 10 nesudėtingų įkalnių ir nuokalnių, trumpi bekelės ruožai.

Žygis sutampa su tradicinėmis „Paukščių palydomis“. Todėl viename iš maršrute esančių tvenkinių bus skaičiuojami migruojantys paukščiai.

ŽYGIO PROGRAMA

10.00 – 10.30 žygeivių registracija pakelės kavinėje ,,Vėjukai“, esančioje automagistralės Vilnius - Kaunas – Klaipėda 187 km (Vėjukų k., Viduklės sen., Raseinių r. sav.). Važiuojant nuo Kauno kavinė yra dešinėje pusėje.

10.40 – STARTAS.

17.00 – FINIŠAS (starto vietoje). Žygio aptarimas ir legendinių Viduklės koldūnų ragavimas (porcijos kaina – apie 3 Eur.).

Žygeiviai kviečiami registruotis el. paštu dubysosrp@raseiniai.lt arba telefonu (8 614) 25095.

Rekomenduojama į žygio kuprinę įsimesti sumuštinių, gaiviųjų gėrimų. Žygio dalyvio mokestis – 3, moksleiviams ir senjorams – 1,5 Eur (surinktos lėšos bus panaudotos būsimų pažintinių žygių organizavimui). Saugumu ir dviračių technine būkle turėtų pasirūpinti patys žygeiviai.