Pajūrinė zunda neatsitiktinai pavaizduota ir KNNP logotipe. Ši Lietuvoje labai reta, į Raudonąją knygą įtraukta rūšis, sutinkama tik Kuršių nerijoje.

Kuršių nerija – tai jūros, vėjų ir žmogaus sukurtas ir lengvai pažeidžiamas smėlio kraštovaizdis su unikaliu Europoje kopagūbriu ir etnokultūrinio paveldo vertybėmis. Jai išsaugoti ir buvo įsteigtas KNNP 1991 m. balandžio 23 d. Aukščiausiosios Tarybos nutarimu kartu su Dzūkijos, Žemaitijos nacionaliniais parkais ir Trakų istoriniu nacionaliniu parku. 2000 metais jis įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Šį įspūdingą gamtos kampelį yra įamžinęs ne vienas fotografas. Šiandien Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ bus atidarytos dvi KNNP 25-mečiui skirtos fotografijų parodos. Tai Mariaus Čepulio „Fotoklajonės“ ir Vytauto Daraškevičiaus „Tarp vandenų ir smėlynų“.

Vietos bendruomenė kviečiama aktyviai pažymėti KNNP jubiliejų. Nidoje 15 val. prasidės gyventojams skirti renginiai. Tai šiaurietiškas ėjimas, orientavimosi varžybos, edukaciniai užsiėmimai „Nuspalvink savo vėtrungę“ ir „Gintaro apdirbimas“.

Neseniai vietos gyventojai aktyviai dalyvavo KNNP direkcijos surengtuose Kuršių nerijos paukščio rinkimuose. Tokiu paukščiu direkcija nusprendė paskelbti visus tris daugiausia žmonių dėmesio sulaukusius sparnuočius. Tai pilkoji varna, jūrinis erelis ir didysis kormoranas.