Moksleivių saviraiškos centro suorganizuotame Klaipėdos miesto mokinių popieriaus darbų parodoje-konkurse dalyvavo 2-10 klasių moksleiviai. Konkurso darbai atlikti pačia įvairiausia technika: origami, stendinio modeliavimo, kvilingo, apimtinio modeliavimo, kusudamo ir kirigami.

Pasak konkurso organizatorių, greičiausiai tokius darbelius galima sukurti per dieną, tačiau padaryti kai kuriuos jų, pavyzdžiui, stendinio modeliavimo architektūrinius statinius – pilis, gali užtrukti ir visą mėnesį iki bus sudėliotos visos sienos, langai ir durys.

„Eksponuojami konkurso laureatų darbai tiesiog pribloškia savo išradingumu ir sudėtingumu. Juk tik iš popieriaus ir klijų, o kartais ir vien tik iš popieriaus sukurti pilis ar visas naminių gyvūnėlių kolekcijas vaikams reikėjo ir kūrybingumo, ir kantrybės “, - sako Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Klaipėdoje tokia moksleivių darbų paroda vyksta jau antrą kartą. Pernai vaikų darbai buvo eksponuojami vienoje iš uostamiesčio bibliotekų, o šiemet paroda atidaryta „Akropolyje“, kur su kūriniais galės susipažinti dešimtys tūkstančių klaipėdiečių ir miesto svečių.