Kiškė drąsiai šoka į lizdą ant gyvatės sprando ir išlaisvina vieną dar gyvą savo mažylį. Jauniklis spėja pasprukti. Tačiau įpykusi dėl prarastų kitų dviejų kiškučių, kiškė išlieja visą savo įnirtį ant užpuoliko – šoka ant gyvatės ir kaip reikiant ją sutaršo. Vis dėlto ir pati gauna nemažai atgal. 

Gyvatė bando sprukti šalin, tačiau kiškė puola ją vėl ir vėl. Vieną kartą jai pavyksta gyvatę pastverti nuo betoninės sienelės ir sviesti į žolę, tačiau kartą ir pačiai tenka gauti atkirtį atgal.

Įnirtinga kiškės motinos ir gyvatės kova tikrai verta jūsų visų dėmesio:

Kaip rašo thedodo.com, suprantama, kad gyvatės tyko sau grobio ir kad išgyventų jos turi kažką ėsti, tačiau vaizdo įraše užfiksuota dvikova įdomi neįprastu kiškio elgesiu. Paprastai kiškis, išeidamas ieškoti maisto, savo jauniklius nuo užpuolikų apsaugo tik lizde juos apkamšydamas ir sugrįždamas juos pamaitinti dukart per dieną, tiesioginio puolimo jis įprastai vengia.

Gyvačių ekspertas Davidas A. Steenas, peržiūrėjęs šį atakos epizodą, turėjo gerų žinių: net jei kiškei gyvatė spėjo įkasti, tiek ji, tiek ir jos jauniklis turėtų išgyventi, nes vaizdo įraše matoma gyvatė nėra nuodinga.