Kompanijos „Apple“ įsipareigojimas tausoti aplinką apima tokių cheminių medžiagų kaip gyvsidabris, arsenis ir berilis atsisakymą naujoje „iPhone 6” gamyboje, taip pat atsisakyta tokių toksinių chemikalų kaip benxene ir n-hexane, kurie buvo naudoti ankstesniuose įmonės produktuose. Kai kurie internautai „Twitter“ tinkle, kaip pažymi apžvalgininkė, tokį kompanijos žingsnį įvertino itin teigiamai. Tačiau buvo ir tokių, kurie lengvai iš kompanijos šaipėsi.

„Man patiko Apple „iPhone 6” pristatymas, ypač ta dalis, kai buvo pabrėžti kompanijos įsipareigojimai aplinkai, o tada iškart pristatyti naujausi įdėklai kompiuteriams iš odos“, - ironijos „Twitter“ neslėpė internautas Shane Khnutas.

Apžvalgininkė taip pat pastebi, kad dalis „Apple“ gerbėjų buvo nusivylę, kad naujojo telefono vis dar nebus galima įkrauti per jo ekraną. Naujausio telefono ekranas yra „sujungtas su vientisu safyro kristalu, kiečiausia skaidria medžiaga po deimanto“ ir gali būti gaminamas naudojant saulės energiją, bet jame nėra integruoto saulės elemento.

Internautė Bengu, reaguodama į šią žinią, kirto iš peties: „Jeigu „iPhone 6” negalėsime pakrauti saulės energija – tada nekalbėkite apie inovatyvumą“.

O ką manote jūs? Ar jums svarbi kompanijos deklaracija atsakingai gaminti savo produktus ir stengtis, kad jie būtų draugiški aplinkai?