Eglutė iš kartoninių pakelių

8 metrų aukščio kalėdinė eglutė pastatyta iš 3500 kartoninių maisto pakelių Peru sostinės Limos parke 2011 metais. Iš sulčių, kruopų ir kitokių kartotinių pakelių pastatyta Kalėdų eglutė skatino tokių pakelių perdirbimą į aliuminines plokšteles.

Eglė iš kartoninių pakelių

Kalėdų eglutė iš dviračių

2013 metais Lenkijoje buvo sukurta Kalėdinė eglutė iš panaudotų dviračių. Tuo metu, kai dviračių pedalai buvo minami, grodavo Kalėdinės giesmės.

Eglutė iš dviračių

Eglutė iš alaus butelių

2009 metais Pekine, Kinijoje, buvo sukurta didžiulė eglė iš alaus butelių. Kinijoje alaus rūšys vis populiarėjo dėl mažos kainos ir ši eglutė buvo prekybininkų reklama.

Eglutė iš alaus butelių

Kauno eglutė iš butelių

Kaune, Rotušės aikštėje, 2011 metais buvo įžiebta pagrindinė Kauno eglė, kuri buvo pagaminta iš perdirbtų plastiko butelių. Kauno eglutę kūrė menininkė Jolanta Šmidtienė. 13 metrų aukščio eglei sukurti buvo panaudota per 32 tūkst. plastikinių, smaragdo spalvos butelių. Tiesa, kuriant eglę buteliai visiškai pakeitė savo formą.

Kaune įžiebta Šv.Kalėdų eglutė

Išmani eglutė Ispanijoje

Žmonės mynė dviračių pedalus tam, kad įžiebtų aplinkai draugišką Kalėdų eglutę. Madride, Ispanijoje, 14 metrų aukščio eglė buvo pastatyta iš 50 tūkstančių plastikinių butelių.

Išmani eglutė Ispanijoje