„Didžiausia dalis, kurią perka žmonės, tai smulkiuosius gyvūnus. Daugiausiai roplius, žuvytes, paukščius bei graužikus,“ – sakė zoologijos sodo vyr. biologė Virginija Raudeliūnienė.

Šių gyvūnų kaina yra mažesnė nei parduotuvėse, todėl klientų atsiranda nemažai.

„Žmonės iš mūsų perka gyvūnėlius mieliau, nes gyvūnai prižiūrėti ir sveiki. Mes užtikriname, kad gyvūnas bus sveikas ir perspektyvus. Iš to mes nedarome verslo, atiduodame perteklių tam, kad gyvūnams būtų geriau,“ - teigia biologė.

Brangiausi gyvūnai yra kanopiniai, tokie kaip lamos, avinai, ožiai. Jų kaina siekia nuo 423 iki 929 eurų. Nepaisant šio fakto, vieni iš populiariausių gyvūnų ir būtent iš kanopinių šeimos.

„Daugiausiai perka kamerūno ožkas ir ožius. Praeitais metais visus išpirko nors dauguma buvo patinai. Šiais metais palikuonių turės gegužės mėnesį tačiau ožiukai jau rezervuoti pardavimui,“ – sakė kanopinių žinduolių skyriaus vadovė Rimgailė Pėtelytė.
Vieni iš neįprastų gyvūnų, kuriuos parduoda zoologijos sodas, yra guanakas ir apykaklėtasis pekaris (porakanopinis žinduolis, paplitęs Centrinėje ir Pietų Amerikoje - red. past.). Tai nėra dažnai perkami gyvūnai, nes jiems laikyti reikia išskirtinių sąlygų.
Citata

Šios ožkos yra naminis gyvūnas ir dažnai parduodamos verslininkams ar kaimo sodybų šeimininkams. Vieni iš neįprastų gyvūnų, kuriuos parduoda zoologijos sodas, yra guanakas ir apykaklėtasis pekaris (porakanopinis žinduolis, paplitęs Centrinėje ir Pietų Amerikoje - red. past.). Tai nėra dažnai perkami gyvūnai, nes jiems laikyti reikia išskirtinių sąlygų.

Pekaris, kurio kaina beveik 30 eurų, reikalauja šiltų žiemų bei yra labai plėšrūs, todėl gana sudėtinga šį gyvūną išlaikyti. Guanakas (434 EUR) yra nepopuliarus pirkinys, nes tai lamos laukinė forma, kuriai reikia specialaus aptvaro.

Pasak L. Pėtelytės, lamos - vieni iš brangiausių gyvūnų, tačiau likę du patinai jau pažadėti parduoti pagal sutartį. Šiems gyvūnams nereikalingos specifinės sąlygos.

Zoologijos sodo atstovės teigia, kad gyvūnai dažniausiai parduodami dėl jų pertekliaus ir tam, kad neįvyktų kraujomaiša.

Ką parduoti dažniausiai atrenkama pagal lytį bei gyvūnų skaičių.

GRYNAS.lt primena, kad Lietuvos zoologijos sodas įkurtas siekiant supažindinti visuomenę ne tik su Lietuvos, bet ir su viso pasaulio biologine įvairove ir prisidėti prie nykstančių gyvūnų apsaugos.

Šiandien Kaune esantis vienintelis Lietuvoje zoologijos sodas – 15,9 ha parkas, kuriame auga šimtamečiai ąžuolai. Jis susideda iš 11 skyrių, juose dirba virš 130 darbuotojų. Pagal plotą ir laikomų gyvūnų skaičių jis galėtų būti prilygintas vidutiniam Europos zoologijos sodui. Čia laikoma apie tris tūkstančius (2877) gyvūnų, kurie atstovauja 280 rūšis. Yra 17 rūšių vabzdžių, 58 rūšys žuvų, 4 rūšys varliagyvių, 35 rūšys roplių, 73 paukščių rūšys, 82 žinduolių rūšys. 43 gyvūnų rūšys įrašytos į Tarptautinę, 16 – į Lietuvos raudonąją knygą.