Patyrę specialistai sako, kad su mažyliais reikės dirbti apie pusantrų metų, kol pradės ryškėti rezultatai. Mažajam vokiečių aviganiui šiuo metu yra trys mėnesiai.
Ramūnas Antanaitis
Svarbiausia, kad šuo būtų tiek fiziškai, tiek psichologiškai stiprus, kad nebijotų slidžių dangų, tamsių patalpų.

„Aš visą gyvenimą dirbu su vokiečių aviganiais. Šis šuniukas jau turbūt aštuntas, su kuriuo teks dirbti“, - DELFI sakė Kauno policijos kinologas Aleksandras Četverikovas, kuris policijos operacijoms reikalingus keturkojus dresuoja jau du dešimtmečius.

Išrinkite mažajam vokiečių aviganiui vardą

Vienas iš būsimų pareigūnų

Dviejų su puse mėnesio amžiaus belgų aviganis kinologui Ramūnui Antanaičiui bus jau antrasis.

„Šios veislės šunys man patinka labiau, nei vokiečių aviganiai. Pirmiausia, jie yra aktyvesni. Iš esmės nėra didelio skirtumu, ar dirbti su patele, ar su patinu. Tačiau patinai yra drąsesni, didesni“, - sako kinologas.

Specialisto teigimu, tarnybai policijoje tinka ne visi šunys.

„Svarbiausia, kad šuo būtų tiek fiziškai, tiek psichologiškai stiprus, kad nebijotų slidžių dangų, tamsių patalpų. Šiuo metu vyksta žaidimai, socializacija. Stengiuosi kuo daugiau vaikščioti mieste, kad nebijotų žmonių“, - sako kinologas Ramūnas Antanaitis.

Beje, šis pareigūnas ir jo keturkojis pagalbininkas Baksas jau spėjo išgarsėti – prieš ketverius metus pareigūnai surado miške pasiklydusį aklą vyrą.

Išrinkite mažajam belgų aviganiui vardą
Belgų aviganis


Šiuo metu Kauno policijai talkina 10 kinologų ir 14 šunų, įskaitant ir du „naujokus“ mažylius.

Policijos šunys yra specialiai mokomi atlikti žmonių paiešką ar sekti pėdsakais, ieškoti narkotinių medžiagų, įvairių daiktų.