Sekmadienį Kaune, greta Savanorių prospekte įsikūrusio „Baltijos cirko“, gyvūnų mylėtojai surengė protesto akciją, rašo dienraštis „Kauno diena“.

Keturi jaunuoliai laikė iškėlę plakatus su užrašais „Tavo pramoga – gyvūnų kančia“ bei „Ar kas nors paklausė, ko nori beždžionės?“. Pasak gyvūnų teisių šalininkų, cirkas su gyvūnais yra neetiška ir žiauri pramoga. Nors prieš renginį išplatintame pranešime buvo kalbama, kad bus pasiūlytos alternatyvos gyvūnų pasirodymams, nieko panašaus neįvyko.

„Ne, nesiūlysime jokių alternatyvų. Susirinkome tokie bendraminčiai be jokios asociacijos palaikyti šitą akciją. Cirkai gali būti, tačiau juose negali būti laikomi ir kankinami gyvūnai. Nė vienas gyvūnas savo laisva valia į cirką nepateko. Nė vienas gyvūnas po dresuotojo botagu šypsodamasis nešokinėja“, – sakė skrajutes prie įėjimo į cirką dalijęs aktyvistas Mantvydas.

Protestuotojai sulaukė ne vieno tėvo, einančio su vaikais į cirką, piktų replikų, kad tegul jie geriau kovoja su šunis namie auginančiais gyventojais.

„Jei žmonės ateitų ramiai pasikalbėti, viskas būtų puiku. Dabar jie ant pievos pasidėjo akmenis. Pernai mums išdaužė langus, sugadino inventorių, tad dabar žinome, kas tai galėjo padaryti. Jų pasisakymai – visiškai nepagrįsti. Mūsų cirkas – Europos cirkų asociacijos narys. Mūsų įstatuose taip pat yra raudonas punktas – “Gyvūnų gerovė“, – sakė “Baltijos cirko" direktorius Petras Variakojis.

Jo teigimu, „Baltijos cirkas“ yra įsipareigojęs Lietuvos gyvūnų gerovės asociacijai, kurios specialistai iš anksto nepranešę bet kada gali ateiti ir patikrinti, kaip cirke laikomi gyvūnai.