Nemylintys kalbant apie keturkojus nepamirš pabrėžti šeimininkų ir nesurinktų „dovanėlių“ problemos, pamatę beglobę katę ją vys šalin ir retsykiais pabumbės, jog gyvūnus daugiabučiuose apskritai reikėtų uždrausti laikyti.

Pastarųjų negali smerkti - kiekvienas turime teisę turėti savo nuomonę.

Tačiau kaip apibūdinti gyventojus, kurie fiziškai žaloja beglobius gyvūnus, mėgaujasi jų kančia ir specialiai vyksta į vietas, kur įrengti beglobių kačių nameliai tam, kad „patreniruotų“ agresyvius šunis?

Lietuvos gyvūnų globos draugijos nariai sunerimę dėl dažnėjančių žiauraus elgesio su benamėmis katėmis atvejų.

Prieš savaitę LGGD Vilniaus skyriaus vadovė Danutė Navickienė pranešė apie Konarskio gatvėje nužudytą  katę – vienas vilnietis naktimis periodiškai atvyksta prie šios gatvės daugiabučio įrengtų namelių benamėms katėms ir jas pjudo šunimi.

Gyventojai, kurie rūpinasi laukinėmis katėmis, priversti pradėti rytą nuo šiurpių vaizdų.

Vakar žmogaus sumuštas katinas Guru, gyvenantis Trakuose ir retkarčiais šeriamas vietinių gyventojų. Šiuo metu organizacija ieško katinui namų, nes gyventi lauke jam tiesiog nesaugu.

„Gyventojai, kurie patologiškai neapkenčia beglobių, linkę jų atsikratyti necivilizuotais ir nusikalstamais būdais. Problema atsiranda, kai gynyba tampa maniakiniu, beširdžiu puolimu. Tada prasideda nuodijimas, daužymas, pjudymas, kačiukai sąmoningai užkalami rūsiuose ar palėpėse, ir jei niekas nesužino, nusigaluoja kančiose iš bado ir troškulio. Akmeninės širdys, luoša sąžinė...“, - rašoma gyvūnų prieglaudos „Mažoji Liza“ pranešime.

Organizacija primena, kad nameliai benamėms katėms prie namų statomi tik todėl, kad visų jų išdalyti globoti nėra galimybės.

Gyvūnų globėjai teigia susiduriantys ir senyvo amžiaus „darvinistinių“ pažiūrų kačių prižiūrėtojais, kurie neleidžia kačių sterilizuoti, neva, vėliau „gamta pati atsirinks“ kačiukus.

Viliamasi, kad sterilizuojant benames kates jų skaičius pamažu mažės ir tokios problemos neliks.

Gyvūnų globos organizacijos ragina gyventojus šėryklas įrengti toliau nuo namų, jas įrengti tvarkingas, o laukines kates – sterilizuoti. Tokiu būdu galima išvengti žmonių „chroniškai“ nekenčiančių gyvūnų.