Kaip rašo treehugger.com, popierius „Eden‘s Paper“, sukurtas „BEAF“ kūrybinės agentūros, suteikia vartotojams galimybę pasibaigus dovanų keitimosi metui užsiauginti daržovių. Šiuo metu galima įsigyti pakavimo popieriaus su penkiais skirtingais piešiniais, vaizduojančiais daržoves, kurių sėklos yra įterptos į šį popierių. Tai pomidorai, morkos, brokoliai, svogūnai ir čili pipirai.

Pakavimo popierius pagamintas iš perdirbtų bei greitai suyrančių medžiagų. Piešinių spausdinimui panaudoti ekologiški dažai, o popieriaus gamyboje nenaudojami klijai. Sėklos į popierių įterptos tiesiomis eilutėmis, taip supaprastinant sodinimo procesą. Popierių galima sodinti pavasarį darže arba tiesiai į vazonėlius namuose.

Tiesa, toks „žalias“ popierius kainuoja tiek, kad gali viršyti ir dovanos vertę. Šiuo metu už vienos rūšies pakavimo popieriaus lakštą (45cm x 70cm) ir siuntimą į Lietuvą reikia mokėti 13.90 dolerius (apie 35 litus). Visų penkių daržovių popieriaus komplektas su siuntimu kainuoja 43.90 dolerio (apie 111 litų).
Popierius, iš kurio išauga daržovės

Norėtųsi, kad dovanų popierius tarnautų kuo ilgiau ir jį būtų galima panaudoti ne vieną kartą, taip sumažinant atliekų kiekį. Kita vertus, „Eden‘s Paper“ yra tikrai unikalus ir įdomus būdas, kaip panaudoti biologiškai skaidų popierių, kuris dar turi ir pridėtinę vertę – suteikia galimybę pačiam užsiauginti daržovių. 

Daugiau informacijos apie „Eden‘s Paper“ galite rasti ČIA .