Ko negalima pamiršti?

Rekomenduojame į maišus nedėti buitinės technikos, baldų, statybinių atliekų, padangų, automobilių detalių.

Lapų ir šakų nedėti į maišus su kitomis atliekomis. Reiktų pasiteirauti taško koordinatoriaus, ar rinkti lapus ir šakas. Visose savivaldybėse situacija ir rūšiavimo principai skirtingi. Taip pat vertėtų pasitikslinti, ar žaliosios atliekos bus atskirai išvežamos į tam skirtą kompostavimo aikštelę – ši informacija taip pat taško koordinatoriaus rankose.

Yra susitarta su Padangų importuotojų organizacija, kuri išveš iki 200 t. padangų, kurios bus surinktos akcijos metu visoje Lietuvoje.

Raudonus maišus duos vietiniai koordinatoriai, pirštinėmis rekomenduojame pasirūpinti patiems.

Tvarkomos tik bendrai naudojamos teritorijos (informaciją suteiks taško koordinatorius).

Atliekos išvežamos tik iš tvarkomo taško, dažniausiai iš tos erdvės, kuri ir yra susirinkimo taškas.

Rekomenduojame atsargiai elgtis su stiklu ar kitomis pavojingomis medžiagomis savo ir aplinkinių labui.

Pastebėjus pavojingas ar įtarimą keliančias atliekas rekomenduojame skambinti bendruoju pagalbos numeriu 112 bei informuoti taško koordinatorių ar centrinio biuro komandą (info@mesdarom.lt).

Pastebėjus į sutvarkytus taškus vežamas atliekas, informuoti vietos taško koordinatorių, DAROM centrinį biurą ar tiesiog paskambinti 112.

Šakas ir kitas biodegraduojančias atliekas rekomenduojame palikti gamtoje.

Stambiagabarites atliekas, padangas rekomenduojame sukrauti į tašką, kuriame reikia palikti atliekas.Taško koordinatorius apie tai informuos.

Po visų darbų, rekomenduojame visiems nepamiršti ir drauge su šeimomis, bendruomenėmis, kolegomis jau sutvarkytoje aplinkoje išsikepti ant laužo kepsnių ir su aplinkiniais pasidalinti teigiamomis emocijomis, nes tik veikdami kartu mes ne tik išvalysime aplinką, bet ir sukursime pridėtinę vertę valstybei.

Daugiau informacijos apie akciją www.mesdarom.lt, Ten taip pat galite rasti ir nuolat naujai atsirandančius taškus iš miškų urėdijų bei saugomų teritorijų. Tad jei dar nenusprendėte, kur tvarkysitės, apsilankykite šioje svetainėje.