„Prieš skiriant tokias dideles sumas pinigų reikėtų konsultuotis su mokslininkais ir specialistais. Nauji abonentai bus prijungiami prie centralizuotos sistemos, todėl reikės pakloti 82 kilometrus nuotekų tinklų. Taigi vieno naujo abonento prijungimo kaina atskirais atvejais sieks arti 100 tūkst. litų. Tai neatsakingas mokesčių mokėtojų lėšų švaistymas, nes bus finansuojami labai brangūs projektai, ir vėliau gyventojams brangs paslaugos, kaip atsitiko Vilniuje. Mokslininkai ir verslininkai seniai siūlo perimti užsienio valstybių patirtį, kai kuriamos nedidelės decentralizuotos sistemos, kurios kainuoja iki 50 proc. pigiau“, – sako parlamentaras.

GRYNAS.lt rašė, jog sausį aplinkos ministras Valentinas Mazuronis skyrė finansavimą 10-čiai vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo plėtros projektų Žemaičių Kalvarijoje, Tveruose ir kituose nedideliuose miesteliuose. K. Masiulis sako, kad tokiuose miesteliuose sparčiai mažėja gyventojų.

„Mokslininkai pastebi, kad tuose miesteliuose negyvena tiek gyventojų, kiek skelbia savivaldybės.
Kęstutis Masiulis
Dalis priregistruotų žmonių išvykę į didžiuosius miestus, dalis emigravę, o likę gyventojai yra garbaus amžiaus, kurie nenorės jungtis prie naujų tinklų. Todėl vietoj planuojamų 7,5 tūkst. naujų vartotojų už 63 mln. litų prisijungs koks 1 tūkst. Tai gal vandenį pigiau būtų pirkti parduotuvėje“, – teigia Seimo narys.

Pasak K. Masiulio, didelių projektų, kuriuose vykdoma daug statybos darbų, reikia ne gyventojams, bet savivaldybių politikams ir jų valdomoms įmonėms, nes galima užsiimti neskaidria veikla.

Kaip rodo tyrimai, savivaldybių politikų kontroliuojami viešieji pirkimai yra įvardijami kaip labai korumpuoti.