Svečiai dalyvaus susitikimuose su Aplinkos ministerijos, Užsienio reikalų ministerijos, aplinkos apsaugos departamentų ir Lietuvos geologijos tarnybos specialistais, skaitys viešas paskaitas Vilniaus Gedimino technikos ir Klaipėdos universitetuose.

Svečiai lankosi Užsienio reikalų ministerijai ir kitoms Lietuvos institucijoms bendradarbiaujant su JAV valstybės departamentu pagal „UGTEP“ (Unconventional Gas Technical Engagement Program) programą.

Šios programos tikslas – JAV skalūninių uolienų žvalgymo ir dujų bei naftos gavybos gerosios praktikos ir patirties perdavimas kitoms valstybėms. Programa sėkmingai vykdoma Lenkijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Ukrainoje, Didžiojoje Britanijoje, Čilėje, Indijoje, Kinijoje, Kazachstane ir daugelyje kitų valstybių. Programos dalyviai bendradarbiaujančioms šalims padeda saugiai ir efektyviai išgauti skalūnų dujas iš uolienų.

12,7 mln. gyventojų turinti Pensilvanijos valstija yra du kartus didesnė nei Lietuva ir turi vieną didžiausią skalūninių dujų telkinių visame pasaulyje. Čia išgręžta daugiau kaip 8 000 gręžinių, kurių daugelis tiekia dujas vartotojams.