Lapkričio 2-ą dieną GRYNAS.lt konferencijoje viešėjo ekolgiją ir darnią plėtrą savo gyvenimo būdu vadinantis muzikantas Jurgis Didžiulis. Skaitytojų užduoti klausimai garsiam atlikėjui buvo įvairūs – nuo rūšiavimo iki atominės energetikos. Pasitaikė ir kandžių klausimų apie tai, kiek J. Didžiulis gavo pinigų iš Aplinkos ministerijos, kad tapo ekologinių idėjų skleidėju ir agitavo balsuoti prieš atominę elektrinę Lietuvoje.

Sulaukęs tradiciškai lietuviško klausimo „Kiek Jums sumokėjo?“ muzikantas nesutriko: „O turėjo sumokėt. Būtų visai faina. Į ką man kreiptis?“

Prieš pat referendumą dėl naujos atominės elektrinės internete plito vaizdo klipas, kuriame Jurgis Didžiulis ragino piliečius balsuoti prieš. GRYNAS.lt skaitytojas klausė, kokią alternatyvą tuomet siūlo muzikantas.

„Energetikos klausimas yra labai sudėtingas ir įvairialypis. Klausimas nėra ar pirksime elektrą iš ten ar ten, o ar mes kaip žmonija sugebėsim racionaliau tenkinti savo energetinius poreikius. Debatuose žmonės teigė, kad jeigu ne atominė energija, tai mes būtinai būsime priklausomi nuo naftos ir dujų, o iš esmės reikėtų žiūrėti visai į kitą pusę, kitas sritis. Tai jau daro visas pasaulis, o mes, lietuviai, kažkodėl bijome ieškoti inovacijų. Tikrą energetinę nepriklausomybę užsitikrinsim tada kai galėsime generuoti elektrą pagal poreikius iš skirtingų atsinaujinančių šaltinių“,- svarstė J. Didžiulis.

Jurgis nematė nieko bloga, jog savo nuomonę dėl Lietuvos energetikos ateities išsakė ir kiti garsūs šalies žmonės.

„Aš labai gerbiu ir A. Čekuolio, ir A. Mamontovo nuomones. Jas vertinu, kaip subjektyvias tiesas. Mums labai trūksta demokratiškos brandos gerbti vienas kito nuomones ir vesti konstruktyvų dialogą. Atominės energetikos srityje išdrįsčiau sakyti, kad tikėjimas - lygus visų specialistų pasisakymams. Negirdėjau nė vieno specialisto pozicijos, kurios nebūtų pilnos spragų, abejonių, nežinomumo ir panašiai. O tikėjimas yra bent jau nuoširdus“, - brazdindamas mažyte gitara atsakė Jurgis.