Namelis iš medžio konstrukcijos turi vos 2,5 m ir 3 m gyvenamojo ploto ir šiuo metu yra suprojektuotas „Vitra“ kempinge Vokietijoje. Namelyje yra įrengta miegamoji erdvė, kuri atskirta nuo vonios kambario, taip pat įrengta lietaus vandens surinkimo sistema bei saulės kolektoriai, kurie pašildo surinktą lietaus vandenį. 

Gyvenamojoje erdvėje patalpinta sofa, susilankstomas staliukas, kėdės bei įrengta erdvė susidėti daiktams. Namo gale suprojektuota nedidelė virtuvėlė su elektrine virykle ir šaldytuvu, įrengtas dušas bei tualetas.


Namelis pavadintas Diogeno vardu. Tai turi simbolinę prasmę, kadangi Diogeno vardą turėjo žymus graikų filosofas, kuris pasirinko atsiskyrimą nuo visuomenės ir nusprendė gyventi asketišką gyvenimą. 75-erių metų sulaukęs italų architektas R. Piano pastatus projektuoti pradėjo nuo septintojo dešimtmečio ir pirmieji jo darbai būtent ir buvo maži minimalistiniai nameliai.
Citata
Tai nėra nesudėtingos konstrukcijos namelis, labiau tai techniškai tobulas ir asketiškai patrauklus prieglobstis, ieškantiems patogaus paprastumo.

Pirmą kartą idėja sukurti Diogeno mikro-namelį architektui kilo dar 2009 m, po to R. Piano konsultavosi su “Vitra” vadovu dėl šio projekto įgyvendinimo. Pats architektas savo namelį apibūdina šitaip: „Šitas mažas namelis yra galutinis rezultatas ilgos mano kelionės siekiant įgyvendinti savo troškimus bei svajones ir tuo pačiu tai padaryti labai techniškai ir remiantis moksliniais pasiekimais“.

„Vitra“ atstovas antrina architektui, pridurdamas, kad nors namelis atrodo itin paprastai, jis nėra prastas: „Tai nėra nesudėtingos konstrukcijos namelis, labiau tai techniškai tobulas ir asketiškai patrauklus prieglobstis, ieškantiems patogaus paprastumo“.

Architektas R. Piano svarsto, kad toks namelis galėtų puikiai pasitarnauti kaip laikini namai savaitgaliui, tapti kūrybine studija arba mažu biuru. Skaičiuojama, kad tokio namelio prototipas kainuoja 17 tūkst. svarų sterlingų ( apie 68 tūkst. Lt).