Prisimindamas žvejybą, kuri baigėsi dviejų valandų grumtynėmis su žuvimi, žvejys pasakojo, kad į Nemuną ties Birštonu jis nuplaukė žvejoti starkių.

„Žūklė prasidėjo ryte. Galvojau, kad kaip ir įprastai, žvejosiu visą dieną, tačiau už kelių minučių užkibo šamas ir apie dvi valandas kovojome vienas su kitu. Kai šamas neteko jėgų, aš jį nutempiau ant seklumos. Į valtį jį įkelti padėjo vietinis žmogus“, - pasakojo vyras.

Jam pasisekė, kad meškerė atlaikė ir pavyko netikėtą laimikį ištraukti.

Paklaustas, ar bus kam valgyti tiek daug žuvies, Valerijus juokavo, kad draugų turi daug, tai 45 kg nėra tiek ir daug, o iš šamo galvos bus padaryta iškamša. Jos pasiprašė žvejo pažįstamas.

Alytiškis pasakojo, kad tai jau ne pirmoji tokia didelė jo pagauta žuvis. Šiek tiek didesnį, 50 kg sveriantį šamą V. Malyševas pagavo prieš pora metų. Tačiau tuomet žvejys į žūklę išsiruošė su specialiai šamams gaudyti pasigamintu įrankiu – kvakle.

Kvaklės dažniausiai daromos iš medžio. Laikydamas kvaklę už rankenos žvejys ja smūgiuoja į vandenį 3-4 kartus. Po to daro pertrauką. Kvaklės sukeliamas garsas priverčia šamus pakilti į vandens paviršių ir griebti masalą.

„Aš pats buvau išsidrožęs kvaklę ir tokiu būdu pagavau savo pirmąjį didžiulį šamą. Mažesnių per gyvenimą buvau pagavęs daug, bet tokių įspūdingų - tik du“, - sakė Valerijus. Jis prisipažino, kad svajoja kada nors pagauti per 100 kg sveriančią žuvį.