Net ir keisčiausia į galvą šovusi idėja gali būti įgyvendinta ir uždirbti jos autoriui solidžią sumą. Prasidėjus iškylų, muzikos festivalių bei plaukimų baidarėmis sezonui su kolega pajuokavome, kaip gera būtų turėti kemperį, kuris išsilankstytų ir būtų pritaikytas gyventi didelei kompanijai. Ir štai internete keliauja nuoroda su  vokiečių architekto Eduardo Böhtlingko išsilankstančiu kemperiu, kurio idėja vyrukui gimė dar 1986-aisiais metais.

Architektas 1996-aisiais pristatinėjo savo transporto priemonę vietinei televizijai. Galimybė išlankstyti išorines sienas praktiškai patrigubino namelio ant ratų plotą. Čia visai patogiai telpa miegoti keturi žmonės, kurių erdves galima atskirti širma. Yra patogi virtuvė, virtuvinis stalas, tualetas, dušas, o viena atlenkiama namelio ant ratų pusė virsta terasa. E. Böhtlingkas savo darbą pavadino „Markies“.

Po sėkmingos idėjos pasipylė gausybė išsilankstančių ir mobilių gyvenamųjų erdvių variantų:

Eduardo idėja sulaukė didelio susidomėjimo ir įkvėpė kurti stambesnius bei sudėtingesnius projektus. 2010 -aisiais kompanija „DyHold“ pristatė iš vieno konteinerio išsilankstantį namą, pavadintą „Global RDSS“. Iššifravus sistemos pavadinimą jis reikštų „Greito pastogės dislokavimo sistema“.

Tipinio dydžio konteineris vos per dvi minutes išlankstomas į sandarią pastogę, kurioje gali įsikurti karinė bazė, laikinos kareivinės, karo lauko ligoninė. Taip pat įrenginys gali tapti pastoge šeimoms, nors iš reklamos akivaizdu, jog pastogė labiau pritaikyta karinėms reikmėms bei misijoms. Ji, priešingai nei iškylų nameliai ant ratų, sukurta iš stiprių storų sienų, skirta „karštoms“ konfliktinėms zonoms.