Iš­sik­raus­tan­tys į ki­tą na­mą ar ki­tą mies­tą gy­ven­to­jai tu­ri ne­pa­mirš­ti iš­­re­gist­ruo­ti ir sa­vo au­gin­ti­nio, ant­raip – mo­kes­tis už jį su­ke­lia pro­ble­mų nau­jiems bu­to šei­mi­nin­kams, rašo „Šiaulių kraštas“.

Nuo sau­sio  1 dienos die­nos nau­jas mo­kes­tis už šu­nis lau­kia ir gy­ve­nan­čių dau­gia­bu­čiuo­se pen­si­nin­kų, ku­rie ne­pa­si­rū­pins šuns at­pa­ži­ni­mo mik­ros­che­ma.

Į „Šiau­lių kraš­to“ re­dak­ci­ją krei­pė­si bu­vu­sių šiau­lie­čių šei­ma, ku­rie prieš dve­jus me­tus iš­si­kė­lė gy­ven­ti į Anykš­čius ir ten dek­la­ra­vo sa­vo gy­ve­na­mą­ją vie­tą.

Iš jų bu­tą Šiau­liuo­se pir­ku­si šei­ma su­lau­kė pra­ne­ši­mo, jog šei­ma įsi­sko­li­no 120 li­tų vie­ti­nės rink­lia­vos mo­kes­čio už šia­me bu­te re­gist­ruo­tą šu­nį. Vie­ti­nės rink­lia­vos mo­kes­tis už gy­vū­no lai­ky­mą dau­gia­bu­ty­je – 5 li­tai mė­ne­siui.

GRYNAS.lt jau rašė apie gyvūnų registracijos statistiką. Pasirodo, kad Panevėžyje - tik 3 katės, o Vilniuje nėra nė 9000 šunų.

Anykš­čiuo­se gy­ve­nan­ti šei­ma nu­ste­bo, kad šuo taip ir li­ko re­gist­ruo­tas jų se­na­ja­me bu­te, nors pa­tys gy­ve­na­mą­ją vie­tą dek­la­ra­vo ki­tur.

Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės Vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus ve­dė­ja Vi­ta­li­ja Pe­le­nie­nė pri­pa­ži­no, kad to­kių si­tua­ci­jų, ko­kia nu­ti­ko anykš­tė­nams, dar pa­si­tai­ko.

„Gy­vū­no sa­vi­nin­kas, iš­si­kel­da­mas iš bu­to, tu­rė­jo iš­re­gist­ruo­ti šu­nį ten, kur jį ir pri­re­gist­ra­vo. Gy­vū­nai re­gist­ruo­ja­me ne to­je pa­čio­je sis­te­mo­je, kaip gy­ven­to­jai“, – paaiš­ki­no V. Pe­le­nie­nė.

V. Pe­le­nie­nės tei­gi­mu, nu­gai­šu­sį gy­vū­ną taip pat bū­ti­na iš­re­gist­ruo­ti.

Į mies­to biu­dže­tą iš rink­lia­vos už gy­vū­nus kas­met pa­ten­ka apie 100 tūks­tan­čių li­tų. Rink­lia­vą mo­ka apie 2000 dau­gia­bu­čiuo­se lai­ko­mų gy­vū­nų sa­vi­nin­kai.