Tačiau neskubėkite piktintis. Mašinoje įmontuotas pažangus bunkeris su pertvaromis leis vienu metu surinkti ir buitines, ir antriniam perdirbimui skirtas stiklo, popieriaus, plastiko atliekas. Bendrovei tai padės optimizuoti atliekų surinkimo maršrutus, tuo metu gyventojams teks mažiau sukti galvą dėl to, kurį konteinerį kada išstumti. Tokios šiukšliavežės kainavo apie 700 tūkst. litų.

Pirmieji naujos šiukšliavežės privalumus pajus „Ecoservice“ aptarnaujami sostinės individualių namų savininkai. Vilniaus savivaldybė jiems yra nemokamai skyrusi konteinerius antrinėms žaliavoms rūšiuoti - dabar šiukšlių vežėjai šiuos gyventojus aplankys rečiau, susirinks ir buitines atliekas, ir išrūšiuotas žaliavas.

„Mėgstu pajuokauti, kad naujoji šiukšliavežė yra savotiškas atpildas tvarkingai atliekas rūšiuojantiems gyventojams. Mat iki šiol šiukšlių išvežimas buvo turbūt nepatogiausia atliekų rūšiavimo proceso dalis. Per savaitę juos kartais aplankydavo net trys skirtingos šiukšliavežės. Pavyzdžiui, šeštadieniais būdavo išvežamos buitinės atliekos, antradieniais – antrinės ir taip toliau. Dabar visas jas pakeis viena vienintelė mašina“, – pažymi „Ecoservice“ vykdančioji direktorė Daiva Skrupskelienė.
„Ecoservice“  moderni šiukšliavežė

Pasak D. Skrupskelienės, specializuota šiukšliavežė padės bendrovei išvengti atliekų surinkimo maršrutų dubliavimo, užtikrins jų surinkimo ir išvežimo kontrolę. Pažangiais technikos sprendimais – konteinerių identifikavimo sistema, elektroniniu žemėlapiu aprūpinta mašina leidžia gerinti paslaugų kokybę, tiesiogiai iš dispečerinės stebėti ir kontroliuoti šiukšliavežės darbą.

Kaip ir kitos bendrovės šiukšliavežės naujasis „Ecoservice“ pirkinys pasižymi maža aplinkos tarša. Ji atitinka EURO 5 standartą, t.y. išmeta nedidelį kiekį anglies dvideginio.

Daiva Skrupskelienė
Mėgstu pajuokauti, kad naujoji šiukšliavežė yra savotiškas atpildas tvarkingai atliekas rūšiuojantiems gyventojams. Mat iki šiol šiukšlių išvežimas buvo turbūt nepatogiausia atliekų rūšiavimo proceso dalis. Per savaitę juos kartais aplankydavo net trys skirtingos šiukšliavežės.

Šiuo metu „Ecoservice“ įmonių grupės šiukšliavežės aptarnauja beveik 600 tūkst. gyventojų 12-oje Lietuvos savivaldybių. Per mėnesį „Ecoservice“ surūšiuoja ir perdirbimui paruošia apie 2 tūkst. tonų antrinių žaliavų. Jas bendrovė eksportuoja į Vokietiją, Latviją, Lenkiją, Suomiją, Ukrainą, Daniją, Čekiją bei kitas šalis.

Dalį surinktų antrinių žaliavų bendrovė tiekia vietiniams popieriaus, plastiko ir stiklo perdirbėjams: „Klaipėdos kartonui“, „Kauno stiklui“ ir kt.