Renginio atidarymo ceremonija 9.30 val. prasidės Ignalinoje esančiame Lietuvos žiemos sporto centre (Sporto g. 3). Čempionate varžysis Lietuvos pasieniečių šunys iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių, Pakrančių apsaugos ir Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro. Tai geriausi iš geriausių VSAT tarnaujančių keturkojų, kurie buvo pripažinti nugalėtojais atrankos varžybose savo padaliniuose.

Svečių teisėmis čempionate dalyvaus Lietuvos policijos, Viešojo saugumo tarnybos, Estijos policijos ir sienos apsaugos departamento bei Latvijos valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai ir jų dresuojami keturkojai.

Kiekvieną komandą sudarys 2 kinologai ir jų augintiniai. Bus kovojama individualioje ir komandinėje įskaitose. Antradienį po čempionato atidarymo šunys Ignalinos rajono Žitamanto miške varžysis vietovės apieškos ir žmogaus paieškos rungtyse. Trečiadienį Ažvinčių girioje tarnybiniai keturkojai demonstruos savo sugebėjimus pėdsekystės rungtyje.

Ketvirtadienį ryte šuns elgsenos rungtis bus organizuota Ignalinoje, Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos stadione (Mokyklos g. 2). Ten pat 12.30 val. pasieniečiai visuomenei surengs savo veiklos pristatymą, o VSAT kinologai su šunimis pademonstruos parodomąją programą. Visi renginio dalyviai bus vaišinami pasienietiška koše.

13 val. čia prasidės iškilminga VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionato nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Jos metu bus paskelbtas geriausias iš geriausių pasieniečių šunų, kuris su savo kinologu įgis teisę atstovauti VSAT svarbiausiose užsienyje vyksiančiose varžybose.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja daugiau apie 160 tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Neretai pasieniečių keturkojų pagalbos prireikia dingus žmonėms ar aiškinantis vagystes.