Gruodžio viduryje EKODAIKTAI.LT visus Lietuvos mokinius pakvietė dalyvauti konkurse: „Ilgiausias saldainių popierėlių kilimas“. Idėjos organzatoriai džiaugiasi, jog prabėgus šventėms konkursas pamažu įgauna pagreitį, o surinkti neperdirbami popierėlai „gula“ į margaspalvius kilimus. 

„Skelbdami šį konkursą norėjome paraginti vaikus per kalėdines šventes susirinkti išmėtytus popierėlius, nes jų būna kalnai. Kvietėme pedagogus dar kartą su vaikais pakalbėti apie ekologiją, šiukšlių rūšiavimo naudą. Bet tikrai nesitikėjome tokio susidomėjimo! Šiandien prisiregistravę jau virš trisdešimt komandų iš visos Lietuvos, o registracija vyks dar iki sausio pabaigos. Iš įvairių mokyklų mus pasiekia smagios žinios, kad po naujametinio karnavalo neliko nei vieno popierėlio, kad vaikai sutelkė visą giminę rinkti popierėlius ir entuziastingai palaiko mūsų idėją“ - pasakoja UAB „Astra Eventum“ (Ekodaiktai.lt) vadovas Andrejus Iljin.

Vakar konkurso rengėjai svečiavosi Prienų rajono Klebiškio pagrindinėje mokykloje, kurie į konkursą užsiregistravo pirmieji. Mokyklos direktorius pasakojo, kad tai ne pirmas toks konkursas, praeitais metais jų mokiniai rinko spalvotus plastikinių butelių kamštelius ir per šv. Velykas darė iš jų margučius. Mokykloje organizuojama daug įvairių projektų šiukšlių rūšiavimo, ekologijos temomis. Nepaisant smagaus konkurso, iniciatyvių pedagogų, Klebiškio pagrindinė mokykla išgyvena ne pačius linksmiausius laikus – mokyklą be pagrindo ir nepelnytai ketina uždaryti jau šiais metais. Pedagogai išlydėjo organizatorių komandą su prašymu paviešinti jų bėdas spaudoje.

Konkurso tikslas: Ugdyti jaunosios kartos atsakingumą, atkreipti dėmesį į opią šiukšlių problemą Lietuvoje (saldainių popierėlių neįmanoma perdirbti), ugdyti kūrybiškumą, komandinį darbą.
Konkurso trukmė: 2011 12 15 – 2012 03 18d.
Konkurso sąlygos:
1. Konkurse gali dalyvauti bet kuri Lietuvos mokykla, klasė ar keli iniciatyvūs mokiniai.
2. Visi, norintys dalyvauti konkurse, tusi prisiregistruoti iki 2012 sausio 31 -os dienos.
3. Spalvoti saldainių popierėliai turi būti priklijuoti prie 103 cm pločio popieriaus juostos (geriausia pigaus, perdirbto, rudo, skirto vyniojimui). Saldainių popierėliai turi būti vienas šalia kito, be didelių tarpų.
4. Konkursą nugalės ilgiausią popierėlių kilimą suklijavusi ir kovo 18-os dienos atvežusi (arba iki kovo 15-os atsiuntusi) į finalą Vilniuje mokykla, klasė ar mokinių grupė.
5. Nugalėtojų prizo vertė iki 3000Lt pagal mokyklos ar klasės poreikius (ekskursija, parkas prie mokyklos, medinė lentyna pilna knygų ar kt.).

Konkurso finalas ir visų kilimų matavimas vyks šių metų kovo 18-ą dieną Vilniuje, prekybos centre „Panorama“, renginyje, skirtame Žemės dienai - „Spalvotu kilimu apjuosim Lietuvą, papuošim žemę“. Konkursą remia bendrovė „Žaliasis taškas“.
Vėliau kilimas bus sujungtas į vieną bendrą ir, gali būti, užregistruotas Gineso rekordų knygoje.