Vis dėlto meškos konfiskacija atidėta dėl saugumo sumetimų, esą šiuo metu aplinkosaugininkai neturi kaip saugiai jos išgabenti iš sodo. 

Iš pradžių E. Legeckas teigė, kad meška yra išvežta į Lenkiją, tačiau aplinkosaugininkai ją atrado vidiniame sodo voljere. Meškėnus, kurie yra laikomi invazine rūšimi, kilpomis ir tinkleliais išgaudė iš Lietuvos zoologijos sodo atvykę darbuotojai. Meškos kol kas transportuoti nepavyko, tačiau jai yra atvežta speciali priekaba, kuria ji turėtų būti nugabenta į Telšių „Žvėrinčių“. Yra svarstoma mešką užmigdyti, talpinti į specialų maišą ir tada išvežti.

Konfiskuoti meškėnai, pirminiais duomenimis, turėtų būti vežami į Kauno zoologijos sodą. Urvinių ančių, kurias taip pat norėta konfiskuoti, aplinkosaugininkai nerado. E. Legeckas patvirtino, kad urvines antis yra įsigijęs, tačiau jos sode gyvena laisvai, t.y. gali išskristi perėti, vėl sugrįžti ir pan.

Aplinkos apsaugos agentūros specialistų teigimu, E. Legeckui buvo duoti net dveji metai reikiamiems dokumentams pateikti, tačiau jų taip ir nesulaukta.

GRYNAS.lt primena, kad E. Legeckui aplinkosaugininkai buvo nurodę pateikti sode laikomų gyvūnų įsigijimo dokumentus iki lapkričio 15-osios. Taip pat buvo laukiama dokumentų, kurie pagrįstų, kad „Mini zoo“ gali gauti zoologijos sodo statusą. Tuo metu kalbinti valdininkai teigė laukiantys dokumentų iki paskutinė minutės.  Anksčiau kalbintas E. Legeckas teigė nežinantis, kodėl „Mini zoo“ iki šiol negauna zoologijos statuso, nes visus dokumentus jis paruošė.

„Nežinau, kodėl neįteisina. Viską, ką reikia, esame įvykdę. Motyvų nesako. (...) Jeigu (gyvūnai – red. past.) nelegalūs, tegu atvažiuoja ir konfiskuoja“, - GRYNAS.lt yra sakęs E. Legeckas.

Rytoj GRYNAS.lt skelbs vaizdo reportažą iš įvykio vietos.