Studijuodamas Karališkojoje menų akademijoje, jis pastebėjo, kad po žiemos švenčių mieste atsikratoma daugybe medienos žaliavos - skaičiuojama, kad Londone kasmet puošiama beveik milijonas gyvų eglučių, praneša "Inhabitat".

Darbus pradėjęs pernai, šiemet F. Capello buvo pakviestas Libby Sellers galerijos. "Kalėdų medeliai bus surinkti iš Londono ir reinkarnuosis į kėdes", - rašoma galerijos tinklalapyje, kuriame priimami užsakymai.

Paprastai F. Capello priima kliento medelį, o kitus du ar tris, kurių reikia vienam baldui, susirenka gatvėse.

Eglučių kamienai nėra pati palankiausia mediena darbui. "Iš tiesų tai gana bjaurus medis. Greičiausiai vienas iš pačių bjauriausių, jei dirbate tik su kamienu. Jis labai greitai auga, todėl nėra tinkamos tekstūros. Eksperimentavau, kaip medelius paversti mediena, pašalindamas šakas ir tarsi apkapodamas - tai yra baldų kojelių raštas. Nagrinėjau visokiausias technikas", - "The New York Times" sakė jis.

"Tu nusiperki medį, jį brangini tokį trumpą laiką ir tada tiesiog išmeti. Pamaniau, kad būtų gana įdomu pasinaudoti tokia žaliava. Norėjau sukurti ką nors, kas grįžtų į namus", - aiškino jis.

Daugiau baldų, pagamintų iš Kalėdų eglučių, galite pamatyti čia.