Toks draudimas įvestas kai pradėta teikti nauja pramoga „Zufari- važiuok į Afriką!“, leidžianti laukinės gyvūnijos parką apžiūrėti iš turistinių džipų.

Safario metu galima iš pakankamai arti stebėti raganosius, žirafas, flamingus, vandeninius ožius, antilopes bei plėšrūnus.
Natalie Diloway
Stengiamės, kad gyvūnams mūsų parke būtų suteiktos kiek įmanoma natūralesnės sąlygos, kad jie jaustųsi tarsi laukinėje gamtoje. Bet tai sunkiai pasiekiama, kai jie pamato tuziną „žirafų“ ar „zebrų“, sėdinčių 8 tonas sveriančiame džipe.

Tačiau vos pradėjus organizuoti safario pramogą beveik 9 hektarų teritorijoje, parko prižiūrėtojai pastebėjo, jog gyvūnai išsigąsta ir pasimeta, pastebėję taip pat kaip ir jie atrodančius lankytojus.

„Safario lankytojai iš tiesų gali privažiuoti arti gyvūnų. Ir jei jie dėvi drabužius su tokiu pat raštu, kokį turi gyvūnas, pastarasis gali pradėti elgtis per daug draugiškai“, - užsimena Natalie Diloway, „Zufari“ atstovė spaudai.

Kitu atveju, jei dėvimas plėšrūno kailio raštas, dažnas gyvūnas išsigąsta ir bėga šalin.
Šiuo metu visi lankytojai, pasipuošę netinkamais safariui drabužiais, aprūpinami pilkais apdarais ir prašomi juos dėvėti visą laiką, kurį praleis nuotykių parke.
Chessington laukinės gyvūnijos parko nuotrauka

To reikalaujama ir dėl jų pačių saugumo – tokie raštai gali ne tik išgąsdinti gyvūnus, tačiau ir juos patraukti. Vieni iš jų – liūtai ar leopardai.

Gyvūnijos nuotykių parkui tenka samdyti specialius apsauginius, kurie stebi, kad į teritoriją neįeitų nė vienas, dėvintis gyvūnų kailio raštu puoštą kepuraitę, palaidinę, suknelę, pėdkelnes ar paltą.

Į Chessingtono parką nebegalima įeiti dėvint zebro, žirafos, leopardo, gepardo, tigro, dėmėtosios hienos, dryžuotosios hienos ar laukinio šuns kailio raštų drabužiais.

„Stengiamės, kad gyvūnams mūsų parke būtų suteiktos kiek įmanoma natūralesnės sąlygos, kad jie jaustųsi tarsi laukinėje gamtoje. Bet tai sunkiai įgyvendinama, kai jie pamato tuziną „žirafų“ ar „zebrų“, sėdinčių 8 tonas sveriančiame džipe (safariui skirtas didžiulis džipas). Kadangi pradėjus teikti „Zufario“ paslaugą lankytojai prie gyvūnų priartėja labiau, nei bet kada anksčiau, labai prašome savo svečių nedėvėti gyvūnų kailio raštų“, - kalbėjo N. Diloway.
Chessington laukinės gyvūnijos parko nuotrauka