JAV kompanija „Northern Innovators Inc.“ paskelbė, kad sukūrė naują interjero produktą: gyvąją sieną. Kūrėjai teigia, kad tai pirmas tokio pobūdžio kūrinys ir produktą užpatentavo „Smartwall“ pavadinimu. Už tokį gaminį jie nori nei daug, nei mažai – 2775 JAV dolerių (~ 7270 Lt), o jei neturite floristo gyslelės, už mėnesį žydinčias gėles prašoma dar beveik 800 Lt, rašo freshhome.com.

Nors pakaušyje kirba, kad kažkur tai matyta ir kažin ar originalu, visgi galbūt tai būdavo asmeniniai dirbiniai, o ne masinės gamybos idėja. Visgi kaina atrodo smarkiai per didelė. Kompanijos išplatinte spaudos pranešime nerašome, ar produktas turi kokių išskirtinių savybių (pvz. automatinę laistymo sistemą) ar tiesiog yra tarsi baldas su angomis vazonams.

Verta pripažinti, toks dalykas tikrai papuošia sieną ir padeda namuose sukurti natūralumo jausmą. Juolab, kad gėles galima keisti pagal meto laiką. Gėlių žiedų skleidžiamas natūralus kvapas taip pat prideda „šarmo“, bet „Smartwall“ vadinti ekologišku nesiverčia liežuvis, dėl jo kainos (nes ekologija prieštarauja besaikiam vartojimui).

Et kuris nagingas meistras sugebėtų sukurti kažką panašaus ar net geresnio ir gali būti, kad „Northern Innovators Inc.“ tiesiog suskubo užpatentuoti tai, kas dar nebuvo patentuota. Kad ir kaip ten būtų, pagal įstatymus, masinės gamybos be licenzijos pradėti jūs jau nebegalėtumėte.