Filmas: "Mergaitė ir lapė" ("Le Renard et l`enfant")

Metai: 2007
Žanras: nuotykių drama
Kino studija: Bonne Pioche
Trukmė: 1 val. 32 min.
Originalo kalba: prancūzų
Aktoriai: Bertille Noël-Bruneau, Isabelle Carré, Thomas Laliberté
Režisierius: Lucas Jacquet

Kai buvome maži, pasaulis atrodė neatskleistų paslapčių kupina vieta. Tai, ko šiandien nepastebim dėl greito gyvenimo tempo, tuomet priminė pasaką. Įsivaizduokite, kad jums, dar visai mažam bambliui, laimingo atsitiktinumo dėka pavyksta užmegzti tvirtą draugystę su laukiniu žvėreliu iš miško. Kaip elgsitės, kad niekada netektų skirtis su naujuoju bičiuliu?

Pasakojimas prasideda, kai dešimtmetė mergaitė (akt. Isabelle Carré), gyvenanti nedidelėje sodyboje Žura kalnų regione Rytų Prancūzijoje, ankstyvą rudens popietę, eidama į mokyklą, pastebi medžiojančią lapę. Suprantama, kad žvėrelis žmogaus neprisileidžia ir mikliai pasislepia.
Neilgai trukus, žmogus ir žvėris tampa neišskiriamais draugais. Ar tokia draugystė įmanoma nevaržant gyvūno laisvės?

Norėdama priartėti ir paglostyti gražų sutvėrimą, mergaitė vis daugiau laiko praleidžia miške sekdama pėdsakais. Žiemai įpusėjus, susitikimas pasikartoja antrą kartą, mažoji pėdsekė leidžiasi lapės įkandin ir nutolsta nuo namų. Sutemose, išgąsdinta vilkų kauksmo, ji paslysta ir susižeidžia kulkšnį. Gydytis į lauką nekišant nosies tenka iki pavasario. Per šį laikotarpį mergaitė varto knygas apie miško gyventojus ir mėgina geriau suprasti lapių elgseną.

Sprogus medžių lapams, ji jau žino, kad lapes geriausia stebėti prie jų olų, o priartėti ir pelnyti pasitikėjimą padės įvairūs skanėstai. Neilgai trukus, žmogus ir žvėris tampa neišskiriamais draugais. Ar tokia draugystė įmanoma nevaržant gyvūno laisvės?

Filmas pateisins pasakos ir dokumentikos žanro mėgėjų lūkesčius. Režisierius Lucas Jacquet filmavimui pasirinko įstabaus grožio gimtąjį Žura regioną. Juosta ne tik privers įlįsti į lapės kailį bei geriau suprasti plėšrūnų elgseną, bet ir iškels daugybę filosofinių bei etinių klausimų apie žmogaus požiūrį į gyvąją gamtą.