Paskutinė „Greenpeace“ demonstracija prieš „Shell“ įvyko paskutiniojo Formulės 1 etapo, Belgijos „Grand Prix“, metu ir apie ją verta rašyti jau vien dėl to, jog protestas buvo gana komiškas, praneša treehugger.com. 

Žemiau pateikiamas įvykio video įrašas(toks pats įrašas buvo patalpintas vaizdo klipų portale YouTube, tačiau buvo pašalintas „Shell“ prašymu)

Kaip paaiškinama filmuke, automatiškai išsiskleidžiantys plakatai buvo sukurti paprasčiausiai panaudojus automobilių radijo antenas ir šiek tiek išmanumo. Į žiedą plakatai buvo įnešti dvi savaitės prieš varžybas, o sportininkams užlipus ant podiumo – aktyvuoti nuotoliniu būdu.

Taigi apsauginių akylai saugomame renginyje, per patį laimėtojų triumfą ir, žinoma, prieš tuzinus televizijos kamerų bei žiūrovų išsivyniojo užrašai: „Saugokime Arktį“, papuošti pusiau liūdnu baltojo lokio snukučiu, pusiau „Shell“ ženklu.

Tai tik vienas iš daugelio „Greenpeace“ protestų įvykusių Belgijos „Grand Prix“ metu.

Jei norite sužinoti daugiau apie „Greenpeace“ kampaniją „Išsaugokime Arktį“, pateikiame nuorodą į jos svetainę..

Anksčiau šiais metais aktyvistai sustabdė 74 benzino kolonėlių veiklą, o „Shell“ juos už tai padavė į teismą. Bylą laimėjo „Greenpeace“ ir gavo teisę toliau protestuoti prieš naftos gigantą.