Kūdros ir tvenkiniai gali atlikti ne tik maudymosi vietos funkciją, bet
ir tarnauti kaip sodybos puošmena. Kaip tik neišgražina savo valdų jų
savininkai! Kviečiame pasigrožėti originaliais sprendimais.

Bendrovės „Erum International“, prekiaujančios įranga tvenkiniams ekspertai, vertindami atsiųstas konkurso dalyvių nuotraukas teigė, kad dalis jų yra natūralių kūdrų savininkai, kurie natūraliai augančių augalų pagalba sugeba subalansuoti tvenkinio ekosistemą, per daug nedarydami įtakos natūraliems procesams, o tik šiek tiek nukreipdami juos norima linkme.

„Dalis konkurso dalyvių yra dirbtinių dekoratyvinių kūdrų savininkai, kurie kontroliuoja vandens kokybę mechaniniu-biologiniu filtravimo būdu, naudoja vandens aeraciją ir kitas priemones, siekdami sukurti komfortą auginamoms dekoratyvinėms žuvims ar kitiems vandens gyvūnams. Džiugu, kad dalyvaujantys konkurse “Gražiausias tvenkinys 2014” puoselėja savo turimas kūdras ir tvenkinukus. Manome, kad kiekvienas turintis vandens telkinį kieme, sode ar sodyboje gali pasimokyti, kaip rūpestingai reiktų prižiūrėti pačią kūdrą ir jos aplinką, kad ji džiugintų ir šeimininką ir svečią ar praeivį, teiktų ramybę ir poilsį po dienos darbų ar atostogų metu“, - sakė bendrovės atstovas Giedrius Mačernis.

GRYNAS.lt savo ruožtu primena, kad konkursas organizuojamas kartu su elektronine parduotuve viskastvenkiniams.lt. Jame gali dalyvauti ne tik fiziniai asmenys, tvenkinių savininkai, bet ir bendruomenės, bendrijos, gyvenvietės, gyvenamųjų namų kvartalų atstovai. Nuotraukos bus skelbiamos socialinio tinklo „Facebook“ profilyje. Daugiausia paspaudimų „Patinka“ surinkusios nuotraukos savininkui bus įteiktas prizas - 15 kg plaukiojančio pašaro dekoratyvinėms žuvims „Basic“.

Nuotraukas bei trumpą aprašymą siųskite el. paštu: info@viskastvenkiniams.lt. Neužmirškite nurodyti savo kontaktinių duomenų, kad galėtume su jumis susisiekti.