„Kiekvienais metais sukame galvą, kaip „Blusų festivalį“ padaryti ekologiškesnį, kad ne tik šnekėtume apie pokyčius, bet ir patys būtume tų pokyčių dalimi. Suprantame, kad jau nebereikia kalbėti apie tai, jog šiukšlių negalima mesti ant žemės, kad reikia jas rūšiuoti. Tad šiemet žengiame dar vieną žingsnį ir keliame klausimą, kaip apskritai sumažinti bendrą po festivalio liekančių atliekų kiekį“, – pažymėjo festivalio organizatorė Rūta Zalieckienė.
R. Zalieckienė
Norime parodyti, jog pakeisti kai kuriuos gamtai žalingus įpročius yra labai paprasta. Šią praktiką linkime pritaikyti ir vykstant į kitus vasaros renginius. Tegul tai tampa naujuoju festivaliautojų gyvenimo būdu.

Anot jos, didžiausia įvairių festivalių bei didelių renginių problema – tai liekantis šiukšlių kiekis. „Pagalvokite, kiek kiekvienas suvalgo maisto, išgeria gėrimų, o dar kiek į renginį atsiveža įvairių produktų su pakuotėmis, kurias po to taip pat palieka šiukšlių konteineriuose. O kiek išmetama plastikinių maišelių?“, – kalbėjo R.Zalieckienė.

„Jokio plastiko festivalio teritorijoje!“

Visi atvykę į renginį kviečiami atsivežti savo gertuves vandeniui – sodybos viduryje bus geriamo vandens šulinys. Taip pat nepamirškite pasiimti puodelių gėrimams ir netgi lėkščių bei šaukštų.

Vienkartiniai indai festivaliautojams bus suteikiami, tačiau tokiuose induose maistas kainuos brangiau. Festivalio zonoje bus sudarytos sąlygos indams išsiplauti. Taip pat bus suteikta ir galimybė rūšiuoti atliekas. 

Renginio organizatoriai skelbia šūkį: „Jokių plastikinių maišelių festivalyje!“. Sendaikčių turgaus po atviru dangumi prekeiviai pirkinių nepakuos į plastiką. Nesivežti plastiko į festivalio teritoriją raginami ir renginio svečiai. 

Ekologiškai idėjai tarnaus ir festivalio metu veiksianti Mainų pieva, kurioje renginio svečiai galės palikti įvairius gerus, bet jiems nebereikalingus daiktus bei pasiimti tuos, kurie jiems pasirodys naudingi. Mainų pieva – tai vieta, kur brangūs daiktai perduodami į šeimininkų, kuriuos šie galėtų dar labiau pradžiuginti, rankas. 

„Norime parodyti, jog pakeisti kai kuriuos gamtai žalingus įpročius yra labai paprasta. Šią praktiką linkime pritaikyti ir vykstant į kitus vasaros renginius. Tegul tai tampa naujuoju festivaliautojų gyvenimo būdu“, – linkėjo R.Zalieckienė. 

Blusų festivalis“ – tai meile mus supančiam pasauliui, menui, muzikai, vaidybai, senienoms ir senoms geroms linksmybėmis spinduliuojanti platforma, dzūkų žemės apsuptyje. Daugiau informacijos apie renginį rasite interneto svetainėje bei „Facebook“ socialiniame tinkle.