Švenčių laukęs skaitytojas nusprendė, kad namuose eglutė gali būti ne tik graži, bet ir skaniai kvepėti. Jos žaisliukais tapo obuoliukai, džiovintos greipfrutų ir apelsinų skiltelės. Siūlome pasigrožėti šiuos šventiniu medeliu ir atsiųsti savo eglutės nuotraukų.
Skaitytojo Mariaus eglutė, papuošta valgomais žaisliukais

Jeigu laukdamas žiemos švenčių ir ruošdamasis Kalėdoms įdėjai šiek tiek išmonės ir pasipuošei kalėdinę eglutę ekologiškai, panaudojant natūralias aplinkai draugiškas medžiagas, nufotografuok ją. O gal puošdamas namus, klasę ar darbo vietą pasigaminai netradicinių dekoracijų? Jei taip, pasidalink savo sukurtomis grožybėmis, siųsdamas nuotraukas mūsų redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt Ir nepamiršk parašyti, iš ko pagamintos šventinės dekoracijos.

GRYNAS.lt primena, kad šventėms pasibaigus svarbu nupuoštų eglučių nenumesti bet kur - pavyzdžiui, palikti prie buitinių atliekų konteinerių. Nepatingėkite
pasirūpinti eglutės likimu praūžus šventiniam šurmuliui. Viena
geriausiu išeičių – panaudoti ją kompostui. Eglutę reiktų susmulkinti ir
dėti į kompostą, kuris vėliau bus panaudotas kaip organinė trąša.
Atminti verta viena - svarbu ne tik, kad namai būtų papuošti, bet ir kad aplinka nenuskriausta - gyvenkime darnoje su mus supančia gamta.
Citata

Kitas variantas - po kiekvienų Kalėdų Lietuvos miestuose iš gyventojų
nemokamai surenkamos eglutės. Jos panaudojamos biokuro katilinėse. Jeigu savo namus šildote malkomis, galbūt susmulkinus pavyks ir eglutę
sudeginti? Geriau ji bent akimirką dar pašildys jums namus, nei mėtysis
miške ar sąvartyne.

Eglutę galima pirkti nenukirstą, o su šaknimis vazonėlyje. Tokiu atveju praūžus šventiniam šurmuliui, svarbu nepamiršti eglutę persodinti - tai galima padaryti tiek savo kieme, tiek sode. Tokiu būdu kasmet turėsite kalėdinę eglutę ir nereikės kiekvienais metais ieškoti, kur ir kokią įsigyti. Artėjant šventėms beliks ją papuošti.

Jei vis dėlto galvojate, kad šventėms visai nebūtina turėti tikros, iš miško atkeliavusios eglutės, o ir plastikinės, dirbtinės eglės jūsų nežavi, visada galima savo eglutę susikurti iš kitų perdirbamų žaliavų. GRYNAS.lt jau yra rašęs apie pačias keisčiausias kalėdines eglutes, sukurtas iš kartono pakelių, butelių, dviračių, medienos ar kitų žaliavų. Atminti verta viena - svarbu ne tik, kad namai būtų papuošti, bet ir kad aplinka nenuskriausta - gyvenkime darnoje su mus supančia gamta.