Nuo ge­gu­žės pra­dė­jus de­gin­ti uos­ta­mies­čio šiukš­les „For­tum Klai­pė­dos“ jė­gai­nė­je Klai­pė­dos re­gio­no at­lie­kų tvar­ky­mo cen­tras (KRATC) ga­lė­jo įsi­ti­kin­ti, kaip rea­li re­for­mos kai­na ski­ria­si nuo prog­no­zių. Aps­kai­čiuo­ta, kad ko­mu­na­li­nin­kų są­nau­dos pa­di­dė­jo 71 li­tu už to­ną.

To­dėl KRATC pra­šo po­li­ti­kų ko­mu­na­li­nių at­lie­kų su­rin­ki­mo ir tvar­ky­mo ta­ri­fą pa­di­din­ti 55 li­tais už to­ną. Li­ku­sią da­lį nu­ma­ty­ta kom­pen­suo­ti ma­ži­nant trans­por­ta­vi­mo iš­lai­das. Ža­da­ma, kad bus per­žiū­ri­mos šiukš­lių su­si­kau­pi­mo nor­mos, tad gy­ven­to­jai kai­nų skir­tu­mo ne­pa­jus. Esą pa­ste­bė­ta, jog bui­ti­nių at­lie­kų mies­te ma­žė­ja, o at­ga­be­na­mų iš vers­lo įmo­nių - dau­gė­ja.

Nau­jas ve­žė­jo kon­kur­sas

Da­bar Klai­pė­do­je be­veik 56 proc. rink­lia­vos mo­kes­čio su­da­ro at­lie­kų su­rin­ki­mo ir trans­por­ta­vi­mo są­nau­dos, nes ve­žė­jai dir­ba pa­gal įkai­nį, su­tar­tą per tie­sio­gi­nes de­ry­bas.

Bir­že­lio pa­bai­go­je KRATC pa­skel­bė nau­ją tarp­tau­ti­nį Klai­pė­dos mies­to ko­mu­na­li­nių at­lie­kų su­rin­ki­mo ir iš­ve­ži­mo pa­slau­gų pir­ki­mo kon­kur­są. Vo­kai su pa­siū­ly­mais bus at­plė­šia­mi rugp­jū­čio 7 die­ną.