Tačiau kLietuvos zoologijos sodas nusprendė eglutes panaudoti originaliai ir taip pat naudingai - jos buvo atiduotos keliems laukiniams gyvūnams.

„Kalėdiniu laikotarpiu Lietuvos zoologijos sodas pasipuošė įvairiaspalviais žaisliukais dekoruotomis eglėmis. Gražiausioms metų šventėms pasibaigus, įprastai nupuošiamos ir sodo teritorijoje esančios žaliaskarės. Nupuoštos kalėdinės eglutės, neapdorotos jokiomis cheminėmis priemonėmis, tokiomis kaip nuo spyglių byrėjimo, dirbtiniu sniegu ar blizgučiais, buvo atiduotos zoosodo gyvūnams: liūtei Molei, stumbrams ir tapyrams. Siekiant padidinti gyvūnų užimtumą bei praturtinti jų racioną, eglutės šiems gyvūnams tapo tikra atrakcija ir skanėstu“, - pasakoja Lietuvos zoologijos sodo atstovė Lina.

Jos teigimu, stumbrai ir tapyrai ypač aktyviai žaidė su į jų voljerais įmestomis eglėmis, o žaliaskarei atsidūrus liūtės Molės narve, gyvūnas pradėjo grėsmingai riaumoti gindamas savo teritoriją.

Kviečiame jus pasigrožėti nuotraukomis:

„Kadangi šviežiuose eglės ir pušų spygliuose yra gausybė tiek gyvūnui, tiek žmogui reikalingų vitaminų (C, K, P, E, PP, B1, B2, B3, B6, taip pat kobalto, geležies, mangano, aliuminio, vario ir kt.), sodo gyvūnai jas noriai ėda“, - teigė Lina.

Ji pabrėžė, jog eglės buvo iš zoosodo teritorijos:

„Kol kas nepriimame iš gyventojų eglių, nes kyla grėsmė, jog jos gali būti apdorotos chemiškai, tai kelia grėsmę gyvūnams. Pamačius kaip gyvūnai žaidžia su eglėmis, kilo minčių surinkinėti eglutes iš gyventojų kitais metais“, - svarstė zoologijos sodo atstovė.