Atsakovais šioje byloje yra pats meras R.Malinauskas, Druskininkų savivaldybės administracija, Valstybinė teritorijų planavimo inspekcija, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Valstybinė energetikos inspekcija, Alytaus visuomenės sveikatos centras ir LR Aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Mėgins įrodyti, kad sodyba stovėjo nuo praėjusio amžiaus vidurio

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas
Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras birželio pabaigoje kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiais dokumentus, kurių pagrindu buvo vykdomos statybos šiuo metu R.Malinauskui priklausančiame žemės sklype.
Skandalas dėl statinių ant Ratnyčios upės kranto kilo šių metų kovo - gegužės mėnesiais kai GRYNAS.lt ir savaitraštis „Druskininkų naujienos“ paviešino informaciją, kad R.Malinausko sodybos tvora užtverta iki pat vandens, o pats namas stovi vandens apsaugos juostoje. Aplinkos ministro Valentino Mazuronio iniciatyva buvo sudaryta komisija, kuri nustatė, kad leidimai šios sodybos statybai išduoti galimai neteisėtai ir paprašė prokurorų kreiptis į teismą dėl jų panaikinimo.
Citata
Kadangi jame atsakovai žada prašyti teismo paskirti dar vieną ekspertizę, bylos nagrinėjimas iš esmės galėtų prasidėti tik kitais metais, o sulaukti galutinio sprendimo iki savivaldos rinkimų nesitiki nė viena iš proceso šalių.

Pats sodybos šeimininkas R.Malinauskas į teismą neatvyko, o jo advokatas Gintaras Černiauskas ir savivaldybę atstovaujantis advokatas Justas Čiobotas užvertė teismą prašymais prijungti prie bylos iškat kelių privačių paveldosaugos ekspertų pažymas bei kviesti liudyti visus statybos leidimą ir statinio pripažinimo tinkamu naudoti aktą pasirašiusius pareigūnus.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Marijus Šalčius tai pavadino tyčiniu bandymu vilkinti bylą, nes byloje ir taip yra atstovaujamos visos minėtus dokumentus pasirašiusios institucijos.

Ieškovai įrodinės, kad mero namas ir tvora buvo naujai pastatyti 2006 – 2008 m., o atsakovai bandys tai paneigti tvirtindami, kad sodyba jau stovėjo 1960 m. ir tebuvo rekonstruota.

Druskininkų apylinkės teismo teisėja Leonora Jakubauskienė pirmajame posėdyje patenkino daugumą abiejų besibylinėjančių šalių prašymų ir paskyrė dar vieną parengiamąjį posėdį gruodžio 11 d.

Kadangi jame atsakovai žada prašyti teismo paskirti dar vieną ekspertizę, bylos nagrinėjimas iš esmės galėtų prasidėti tik kitais metais, o sulaukti galutinio sprendimo iki savivaldos rinkimų nesitiki nė viena iš proceso šalių.