Jungtinėse Amerikos Valstijose atliktų tyrimų duomenimis, daugiausiai žmonių per metus nužudo bitės (58 žmonės), o štai labiausiai visų bijomi rykliai nužudo vos vieną žmogų per metus. Tyrimo metu buvo apibendrinta mirtinų susidūrimų su gyvūnais JAV statistika 2001-2013 metais, skelbia portalas independent.co.uk.

Neįtikėtina, tačiau „baisiausi gyvūnai“: rykliai, aligatoriai ir meškos per metus nužudė vos pusę tiek, kiek gyvatės (6 mirtys per metus) ir vorai (7 mirtys per metus).

Dar labiau stulbinantis rezultatas – karvės per metus nužudo 20 žmonių. Tai jas paverčia 20 kartų keliančiomis didesnį pavojų nei rykliai. Dažniausiai tokios mirtys pasitaiko per incidentus galvijų ūkiuose, o dauguma mirusių žmonių yra ūkininkai.

Taip pat nemažai žmonių per metus nužudo šunys (28 mirtys) bei kiti žinduoliai: kiaulės, arkliai, elniai ir t.t. (52 mirtys). Tačiau gyvūnai, nužudę daugiausiai žmonių, – bitės. Tai gali paaiškinti tuo, kad nemažai žmonių yra alergiški šių vabzdžių įgėlimui.

Visos mirtys nuo gyvūnų (apie 200) vis dėlto yra tik lašas jūroje palyginti su bendra JAV statistika ir sudaro vos 0,008 proc. visų mirčių priežasčių. Vien kelyje kasmet miršta apie 33 tūkstančiai žmonių.