Savanoriai mielai bendravo tiek su dvikojais, tiek su keturkojais festivalio dalyviais, dalinosi savo patirtimi, nuveiktais darbais ir naujausiais startavusiais projektais, tokiais kaip „neBrisius.lt“ bei „Murmarket“ . Taip pat diskutuota, kaip reikia spręsti problemą patiems pastebėjus gyvūnų gerovės pažeidimo atvejus ar kaip prisidėti prie beglobių gyvūnų situacijos gerinimo Lietuvoje.

Įdomu tai, kad organizacijos tiesioginis darbas nenutrūko ir festivalio metu, nes teko gelbėti nedidelį iš lizdo iškritusį paukščiuką, vėliau pramintą Bliuzu.

Daugiausia apkabinimų ir dėmesio fetivalio metu susilaukė rožinis paršelis, stebinęs ne tik mažiausius festivalio dalyvius, bet ir bliuzo „vilkus“. Daugybė žmonių panoro įsiamžinti ar pakalbėti su gyvūnėliu, o keturkojai bent jau apsiuostyti prieš pripažįstant šią rožinę būtybę kaip savą. Paršelis festivalio dalyviams pasakojo apie gyvūnų gerovę, atsakomybę, paėmus globoti keturkojį. Paršelis yra elektroninės gyvūnų reikmenų parduotuvės „Murmarket“ simbolis.
Už šį nuostabų draugą savanoriai dėkoja kostiumų nuomos salonui „Merkada“.

Antrąją festivalio dieną po pietų, visų akys krypo į aptvertą teritoriją, kur, kaip ir kiekvienais metais, vyko GGI organizuojamos šunų lenktynės. Šiais metais prie starto linijos stojo net 22 šunys ir jų šeimininkai. Lenktynėse augintiniai buvo suskirstyti į dvi grupes pagal dydį, kur kiekvienoje kategorijoje buvo išrinkta po 3 nugalėtojus.

Didžiųjų šunų lenktynėse nepralenkiami buvo Barselona ir Lukas, antrąją vietą užėmė Bugis ir jo šeimininkas Augustinas, o trečioji vieta atiteko kalytei Ukai ir Povilui. Mažųjų šunų kategorijoje mikliausias kojeles turėjo Mėta ir jos šeimininkas Saulius, antroje vietoje liko Ramzis ir Aivaras, o trečiają vietą išplėšė Dafas ir Kristupas. Lenktynės vertė šypsotis ne tik dėl šeimininkų originalumo viliojant šunis prie finišo linijos saldžiais pažadais, čeburėkais ar mėgstamais žaislais, bet ir dėl kelių festivalio dalyvių, panorusių įveikti trasą rankomis, kol kolega laikė pakėlęs jų kojas

Iš karto po keturkojų bėgimo vyko viktorina, kurios nugalėtojais tapo daugiausia žinių sukaupusi komanda pavadinimu „Pauža“. Viktorinoje konkurencija buvo arši, todėl prizininkai išplėšė pergalę tik po dar kelių papildomų turų. Likę dalyviai dėkojo už gerą nuotaiką ir puikią galimybę papildyti savo žinių bagažą. Lenktynių ir viktorinos nugalėtojai buvo apdovanoti vertingais prizais.

Jei nespėjote ar neturėjote galimybės sudalyvauti „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ atrakcijose, juos galėsite pamatyti dar trijuose vasaros festivaliuose. Organizacijos savanoriai pramogas tęs ir informaciją apie beglobius gyvūnus teiks ir kituose festivaliuose: „Roko naktyse“, „Galapaguose“ ir „Karklėje“.